Kısa URL: https://ml.md/lc66241
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2011
3,406 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet milföy hamuru
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet domates
3 dal kekik
2 dal biberiye
2 adet salatalık
1 adet limon suyu
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Fırına dayanıklı 4 adet kabı ters çevirip tepsiye koyup üzerine bolca tereyağı sürüyoruz. Fırını 200 derecede ısıtıyoruz. Tereyağı sürülmüş kapların üzerine oda sıcaklığına gelmiş ve biraz açılıp yuvarlak kesilmiş milföy hamurlarını dizip fırında 20 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkan hamurlar soğuyunca kabın üzerinden alıp servis tabağına alıyoruz. İçine istediğiniz şekilde hazırladığınız salatayı ekleyip servis yapabilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc91836
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2013
2,352 defa indirildi / yazdırıldı
6 yaprak milföy hamuru
Marul
Maydanoz
Beyaz peynir
Kırmızı soğan
Yeşil zeytin
Limon
Zeytinyağı
Milföy hamurlarını birleştirip, yağlanmış fırın kabının dışına yerleştirin. 200 derecede kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğutun. Yıkayıp iyice süzdürdüğünüz marul ve maydanozu elinizle iri iri doğrayın. Üzerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirin. İstediğiniz yeşilliği kullanabilirsiniz haliyle. Soğanları halka halka, beyaz peyniri küp küp doğrayın. Milföy kâsesine yeşilliği aktarın, üzerini soğan, peynir ve zeytinle süsleyin, bekletmeden afiyetle yiyin.