|
|
Milföy Kapaklı Kuzu Güveç |
|
Işık Ercan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.09.2007
Mesajlar: 48
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17595
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2007
2,834 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kg kuşbaşı kuzu eti,
2 adet soğan,
5 diş sarımsak,
tuz,
karabiber,
kırmızıbiber,
kimyon,
250 gram mantar,
4 adet milföy hamuru
Akşamdan etleri çiğ olarak tencereye alın. Soğanları rendeleyin. Sarımsağı dövün. Baharat ve tuzu da ilave edin. Etleri örtecek kadar su ekleyin. Bu şekilde bir gece bekletin. Yemeği pişireceğiniz zaman tenceredeki malzemelerin suyunu dökün. Küçük doğranmış mantarları ilave edin. Yaklaşık yarım saat pişirin. Ardından yemeği küçük güveçlere eşit olarak paylaştırın. Üzerine milföy hamurlarını kapayın, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirin.
Not: Milföy hamurlarının çevresi küçük gü-veçlerin üzerini kapatmaya yetmezse, elinizle hafifçe bastırıp açın.
|
Milföy Kapaklı Güveç |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc118746
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2016
1,811 defa indirildi / yazdırıldı
|
Derya Güneş
250 gr kuşbaşı
6-7 adet arpacık soğan
2 diş sarmısak
1 küçük patlıcan
1 adet patates
1 adet domates
1 çay bardağı bezelye
1 çay kaşığı biberiye
6 parça milföy hamuru
Sıvı yağ
1 adet yumurta sarısı
Etimizi haşlıyoruz. Tavada arpacık soğanlarımızı bütün olarak sıvı yağda kavuruyoruz. Tuzlu suda bekletip küçük doğradığımız patlıcan, patates, sarımsak, bezelyeleri ve en son domatesi koyuyoruz. Biraz kavrulunca haşlanmış etimizi ve 1 kepçe etin suyundan ekliyoruz. Tuz ve biberiye atıp pişmeye bırakıyoruz. Isıya dayanıklı kaplarımızın içini sıvı yağla yağlıyoruz. Tavadaki karışımı kaplarımıza paylaştırıyoruz. Milföy hamurunu kaplarımızın üstüne kapatıyoruz. Su koyduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Yumurta sarısı sürüp 190 derecede üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
|
|
Milföy Kapaklı Kuzu Güveç Tarifleri Salam Tarifleri
|
|