Kısa URL: https://ml.md/lc135057
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2018
726 defa indirildi / yazdırıldı
6 adet tavuk baget
6 adet milföy
Tuz
Aliminyum folyo
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Tavuk bagetlerimizi güzelce yıkayıp su ile haşlıyalım. Pişince derisini çıkartıp tuzlayalım.Bu arada milföy hamurlarımızı dondurucudan çıkartıp oda sıcaklığına getirelim. Bagetlerimizi sarabilecek büyüklük kadar oklava yardımı ile genişletelim. Her bageti güzelce milföy hamuruna sarıp yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede nar gibi kızarınca servis edelim. Arzu ederseniz üzerine salça sosu dökerek servis edebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc135336
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2018
786 defa indirildi / yazdırıldı
6 adet tavuk baget
6 adet milföy hamuru
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Tuz
Karaiber
4 subardağı su (tavukları haşlamak için)
1 yemek kaşığı un (açmak için )
Orta ateşe tencere ile su konur 6 adet baget temizlenmiş olarak tencereye ilave edilir 30 dk haşlanır. Tuz, karabiber eklenir ocağın altı kapatılır.
Diğer tarafta oda ısısında yumşamamış milföyler tezgahın üzerine biraz un serpilir merdane çok az açılır. 2'şer cm lik şerit şeklinde kesilir.
Soğuyan bagetlein derisi alınır şerit kestiğimiz milföyler sarılır.
Tepsi yağlanır bagetlerin kat kesim yerleri alta gelecek şekilde tepsiye sıralanır, eritilimiş soğutulmuş tereyağına yumurta sarısı katılır, çırpılır, bir fırça yardımı ile bagetlerin üzerine sürülür.
Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 20-25 dk pişirilir, sıcak servis yapılır.