Kısa URL: https://ml.md/lc102600
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2014
2,801 defa indirildi / yazdırıldı
12 adet milföy hamuru
1 litre süt
6 yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı şeker
2 paket krem şanti
3 yemek kaşığı badem
5 yemek kaşığı margarin
Süslemek için:
12 adet çilek
1 çay bardağı toz yeşil fıstık
1 çay bardağı pudra şekeri
Milföylerinizi merdaneyle incelterek yarım santim kalınlığında şeritler halinde kesin. (pastane malzemesi satan yerlerde satilan) Koni şeklindeki kalıba bu milföy şeritlerini en alttan başlayarak dolayın (Hafif üst üste binecek şekilde sarılması gerekiyor.) Daha sonra kalıpla birlikte direkt margarin ile yağlayın fırın tepsisine koyun. 200 derece fırında hafif kizarana dek pişirin. (Piştikten sonra soğuyana kadar kalıptan çıkarmayın).
Muhallebisi için: Sütü, şekeri, nişastayı ve margarini bir kaba alıp karıştırarak kısık ateşte pişirin. Piştikten ve soğuduktan sonra 2 poşet krem şantiyi toz halinde ekleyerek blendırla karıştırın. En son 2 yemek kaşığı bademi elinizle biraz ufalayarak muhallebiye ekleyin ve kaşıkla karıştırın. Külahları sırayla bardaklara diklemesine koyarak içlerini şanti sıkacağına doldurduğunuz muhallebiyle doldurun. (dilerseniz içlerine de meyve parçacıkları da koyabilirsiniz.)Servis tabağına almadan önce üzerlerine pudra şekeri serpin içlerine toz fıstık ve çilek parçası koyarak servis tabağına alın.
Kısa URL: https://ml.md/lc121250
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2016
1,303 defa indirildi / yazdırıldı
20 adet milföy hamuru
1 litre süt
1 yemek kaşığı margarin
6 çorba kaşığı nişasta
6 çorba kaşığı şeker
2 poşet kremşanti
2-3 çorba kaşığı file badem
150 gr. çilek
150 gr. vişne
150 gr. file badem
50 gr. pudra şekeri
1 paket vanilya
Önce pudingini hazirlayalim. Bunun icinde süt, şeker, margarin ve nişasta bir tencereye alınıp karıştırarak kaynayıp koyulaşana kadar pisirilir. Daha sonra bir kenarda soğumaya bırakılır. Soğuyan pudinge toz kremşantiler ilave edilip mikserle çırpılır. Buzdolabında muhafaza edilir. Milföy hamurları tezgahın üzerine serilir ve 1 cm kalınlığında ince şeritler kesilir. Önceden fırça yardımıyla iyice yumuşak bir yağ yardımı ile yağlanan kornet kalıplarının üzerine kalıpların ağız kısımlarında 1 cm boşluk kalacak şekilde başlanarak 2. kat da üzerine gelecek şekilde sarılmaya başlanır. Kalıbın en alt kısmına kadar sarıldıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir. Bütün hamurlar için aynı işlem yapılıp tepsiye dizildikten sonra önceden 200 Cye ayarlı fırında altları ve üstleri kızarıncaya kadar pişirilir. Daha sonra soğuyan külahlara bir krema şırıngası ile hazırladığınız kremayı doldurun. Her külahın ağız kısmına çilek koyup arzuya göre üzerine pudra şekeri ve vanilya karışımı serpilir. File bademle de süslenebilir.