|
Milföy Pizzası |
|
ilker24
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.02.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc33582
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2009
2,471 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet kare milföy hamuru
2 çorba kaşığı ketçap
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1,5 su bardağı rende kaşar
1 adet sosis
4 dilim salam
6 dilim sucuk
1 tatlı kaşığı kekik
Yarım tatlı kaşığı tuz
Milföyler üst üste konur ve merdaneyle fırın kabı büyüklüğünde açılır. Yağlanmış fırın kabına yerleştirilir. Üzerine ketçap, yağ, tuz karışımı sürülür, kekik serpilir. Kaşarın yarısı bırakılır. Ufak doğranmış sucuk, salam, sosis yerleştirilir. Kalan kaşar serpilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir.
|
Pizza (milföy hamuru) |
|
temelli
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2017
Mesajlar: 27 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc128723
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2017
1,543 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
8-9 adet kare milföy hamuru (kişi başı 1 adet)
7-8 adet zeytin ya da 2 yemek kaşığı dilimlenmiş zeytin
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
1 adet yumurta sarısı
2 adet domates
2 adet yeşil biber
20-25 adet zeytin
1 tatlı kaşığı salça
Rendelenmiş kaşar peyniri
2 adet sosis
1 adet yumurta sarısı
Margarin (tepsiyi yağlamak için)
Dondurucudan milföy hamurunu çıkarıp, tezgaha dizin.
5 dakika kadar yumuşamasını bekledikten sonra 1 tanesini yarım santimlik şeritler halinde boyuna dilimleyin.
Yumuşayan milföyleri yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Hazırladığınız milföy şeritlerini her milföyün kenarına kare çerçeve gibi kapatacak şekilde dizin.
Hazırladığınız milföylerin ortasına biraz su ile açtığınız salçayı fırça yardımıyla sürün.
Domates, biber, sosis ve zeytini dilimleyin.
Sürdüğünüz salçalı sosun üzerine kaşar peyniri serpin, domates, zeytin, biber ve sosisleri paylaştırın.
Milföylerin kenarlarına yumurta sarısı sürün ve 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
İster sıcak isterseniz soğuk servis yapın.
|
Milföyden Pizza |
|
b&b
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.05.2019
Mesajlar: 60 Şehir: Karabük |
Kısa URL: https://ml.md/lc142796
Gönderme Tarihi: 17.May.2019
920 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet milföy hamuru
2 adet mantar
8 adet çemensiz pastırma
2 dilim közlenmiş kırmızı biber
3 dilim cheddar peyniri
1 su bardağı kaşar peyniri
1 adet yumurta sarısı
2 adet cherry domates
4 yaprak taze fesleğen
Domates sos için:
1 diş sarımsak
Çeyrek su bardağı zeytinyağı
2 kaşık domates salçası
Çeyrek su bardağı su
Zeytinyağının içine sarımsakları döküp karıştırın ve domates salçasıyla su ekleyip pişirin. Milföy hamurlarını yan yana koyun ve kenarlarına çedar peynirlerini dizip içeriye doğru kıvırın. Üstlerine bastırarak peynirle kenarları katılaştırın.
Hamurun ortasına delikler açarak domates sosunuzu hamurun üstünde gezdirin. Daha sonra malzemelerinizi dilediğiniz kadar serpiştirin. Hamurun üstlerine yumurta sürüp önceden 180 derece ısıttığınız fırınınızda 10 dakika pişirin.
|
Milföy Pizza |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc155526
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2021
408 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet milföy hamuru (uzun dikdörtgen)
1 adet yumurt sarısı
1/2 su bardağı pizza sosu
15-20 dilim sucuk (incecik dilimlenmiş)
4 adet mantar
3 adet cherry domates
Fırını önceden 180 derecede ısıtın
Milföy hamurlarını 10 dakika önceden buzluktan çıkarın.
Hafif yumuşayan milföy hamurlarının kenarlarına bir fırça yardımıyla incecik yumurta sarısı sürün ve o kenarları incecik bir şekilde içe katlayın. Bu kısım pizzanızın kenarları olacak.
Bir merdane yardımıyla kenarları katlanmış hamurların üzerinden hafifçe geçin. Hem hamurunuz biraz incelsin hem de kenarlar iyice yapışsın.
Hamurları, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisinin içerisinde fırına verin ve 15 dakika kadar pişirin.
Bu arada mantar ve domatesleri dilimleyin
15 dakika sonra fırından çıkarıp, önce bolca pizza sosundan sürün, sonra diğer malzemeleri yerleştirin.
Son olarak kalan yumurta sarısını da kenarlarına sürüp, fırının ısısını 200 dereceye yükseltip tekrardan fırına verin.
15 dakika da böyle piştikten sonra pizzanızı sıcak yiyebilirsiniz.
|
Milföy Pizza |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158198
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2021
334 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
3 adet (2 parçalı) milföy hamuru
1 kutu hazır domates sosu
125 gram mozzarella peyniri
5-6 adet kiraz domates
100 gram dilimlenmiş sucuk
2 çorba kaşığı konserve mısır
4-5 dal taze kekik
1 adet yumurta sarısı
Milföy hamurlarını oda sıcaklığında bekletip yumuşamalarını sağlayın. Daha sonra bir fırın tepsisine serdiğiniz pişirme kağıdının üzerine alın. 2 parça halinde olan milföyleri yan yana koyup aralarını çatalla bastırarak birleştirin. Bıçağın ucu ile kenarlardan 1 cm boşluk bırakarak ince bir çizgi çizin. Çizgiyi bütün kenarlarda birleştirip dikdörtgen elde edin. Çizginin içinde kalan dikdörtgen alandaki hamurun kabarmaması için sık olacak şekilde çatalla delin. Bir fırça yardımı ile domates sosunu dikdörtgenin içine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kenarları kabarana kadar 8-10 dakika pişirin. İnce dilimlenmiş mozzarella peyniri, ortadan ikiye kesilmiş kiraz domates ve sucuğu üzerine yerleştirin. En son üzerine mısırları serpiştirin. Yumurta sarısını bir fırça yardımıyla kenarlarına sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kenarları kızarana kadar pişirin. Üzerine taze kekik serpiştirerek sıcak servis yapın.
|
Milföy Pizza |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172524
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2023
189 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet milföy
50 gram sucuk
50 gram peynir (kaşar olmak zorunda değil sevdiğiniz bir peynir türü olabilir)
1 çarliston biber
1 yemek kaşığı kadar ketçap/salça
1 yumurta sarısı
Sucuk biber ve peyniri doğrayalım ve karıştıralım.
Milföyler yumuşayınca kenarlarına kesi atarak uçları kıvıralım.
Malzemelerin dışarıya taşıp akmaması için çanak hale getirelim.
İçine çatalla bir kaç delik yaptıktan sonra fırçayla içine ketçap sürelim. Ketçap yoksa su ile seyreltilmiş salça kullanılabilir.
Sucuklu karışıma kabukları soyulmuş ve çekirdeksiz yarım domatesi doğrar eklerseniz salça veya ketçap koymanıza gerek kalmaz.
Önceden hazırladığımız karışımı milföylere paylaştıralım.
Kenarlara fırça ile yumurta sarısından sürelim ve önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 15 dakika pişirelim.
|
|