Kısa URL: https://ml.md/lc60029
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2011
2,908 defa indirildi / yazdırıldı
8 adet kare milföy
İçi için:
1 adet yumurta akı
1 su bardağı rende beyaz peynir
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı çörek otu
Çözülmüş milföy hamurlarının kenarına peynirli iç konur, kapatılır. Kenarı tabak yardımıyla yuvarlak kesilir. Yağlanmış fırın kabına dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür, çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Fotoğraf "sümeyye koç" tarafından gönderildi. 11.06.2016
Kısa URL: https://ml.md/lc135542
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2018
572 defa indirildi / yazdırıldı
1 paket (250 gr.) margarin
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
3.5 su bardağı un
1 yumurta sarısı (üzeri için) yumurta
Derin bir kaba 3.5 su bardağı unu koyun. 1 paket margarini ve 1 çay kaşığı tuzu ilave edin. Yavaşça sütü eklerken yoğurmaya başlayın. Ele yapışan bir hamur olacak. Buzdolabında sabaha kadar bekletin. Ceviz büyüklüğünde parçalar alın. İçine peynir, maydanoz koyup yuvarlayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede pişirin. (elinizi sıvı yağ ile yağlamayı unutmayın). Sıcak olarak servis edin.