Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Badem Tatlısı Tarifleri > Milföy Tatlısı (2 adet - 48,302 defa bakıldı)

Milföy Tatlısı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Ustalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Milföy Tatlısı

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178096
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2024
112 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

1 paket milföy hamuru
2 su bardağı süt
2 yumurta sarısı
1/2 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı vanilya özütü veya vanilin
1 su bardağı taze çilek, dilimlenmiş
Pudra şekeri (servis için)

Öncelikle pastacı kremasını hazırlayın. Bir tencereye sütü ve vanilya özütünü ekleyin. Orta ateşte ısıtın, kaynama noktasına gelene kadar karıştırın.
Başka bir kapta yumurta sarılarını ve toz şekeri iyice çırpın. Üzerine mısır nişastası ve unu ekleyin, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
Kaynayan sütten biraz alıp yumurta karışımına ekleyin ve hızlıca karıştırın. Bu işlemi yumurtaların pişmemesi için yapın.
Yumurta karışımını tencereye geri dökün ve sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Kıvam aldığında ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Milföy hamurlarını paket üzerindeki talimatlara göre hazırlayın ve fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine biraz baskı uygulayarak kabarmalarını engelleyin. Önceden ısıtılmış 200°C fırında altın rengini alana kadar yaklaşık pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın.
Soğuyan milföy hamurlarını ikiye kesin. Alt kısımlarına pastacı kremasından yayın. Üzerlerine dilimlenmiş çilekleri yerleştirin.
Diğer milföy hamuru parçalarını krema ve çileklerin üzerine kapatın. Üzerlerine pudra şekeri serpip servis yapın.



Milföy Tatlısı

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178603
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2024
59 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket milföy hamuru
500 ml süt
1/2 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
4 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
250 gram taze çilek (yıkanmış ve dilimlenmiş)
Pudra şekeri

Fırını önceden 180 dereceye ısıtın.
Milföy hamurlarını tezgaha yayın ve hafifçe unlayarak merdane ile biraz inceltin.
Her bir milföy hamurunu ikiye bölerek kare veya dikdörtgen parçalar elde edin.
Milföy hamurlarını fırın tepsisine yerleştirin ve üzerlerine çatalla birkaç delik açın.
Milföy hamurlarını önceden ısıtılmış fırında altın sarısı rengini alana kadar (yaklaşık 15-20 dakika) pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Bir tencereye sütü koyun ve ısıtmaya başlayın. Vanilyayı ekleyin.
Ayrı bir kasede yumurta sarılarını ve şekeri çırpın. Üzerine mısır nişastasını ve unu ekleyin, pürüzsüz bir karışım elde edene kadar çırpın.
Isınan sütten bir kepçe alarak yumurtalı karışıma ekleyin ve hızla karıştırın. Daha sonra bu karışımı tencereye ekleyin.
Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
Kıvam alan pastacı kremasını ocaktan alın ve içine tereyağını ekleyip karıştırın.
Pastacı kremasını bir kaba aktarın, üzerini streç filmle kapatın (filmin kremaya değmesini sağlayın) ve soğumaya bırakın.
Soğuyan milföy hamurlarının üzerine soğuk pastacı kremasından sürün.
Dilimlenmiş çilekleri pastacı kremasının üzerine yerleştirin.
Üzerine ikinci milföy katını kapatın.
Tüm milföy hamurları ve pastacı kreması bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
Hazırladığınız milföy tatlılarının üzerine pudra şekeri serpin.







Milföy Tatlısı Tarifleri Badem Tatlısı Tarifleri



(2 adet Milföy Tatlısı 48,302 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası