|
|
Milföyde Enginar |
|
rapsodi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.10.2007
Mesajlar: 93 Şehir: Karaman |
Kısa URL: https://ml.md/lc18904
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2007
3,111 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 kişilik Gerekli malzeme:
4 enginar
1 limon
4 milföy hamuru
150 gr ortayağlı koyun kıyması
1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım demet maydanoz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 sosis
1 yumurta sarısı
Karabiber
Tuz
Enginarları temizleyip tuzlu ve limonlu suda bekletin. Yıkayıp 1 limon suyu ilave edilmiş kaynar tuzlu suya atın ve yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kevgirle kaynar sudan çıkarıp suyunu süzün ve soğumaya bırakın.
Geniş bir kapta kıyma, kaşar peyniri, ince doğranmış maydanoz, tuz, karabiber ve zeytinyağını karıştırın.
Haşlanmış enginarları milföy hamurlarının ortasına yerleştirin. Sosisi 1 parmak kalınlığında dilimleyin.
Hazırladığınız kıymalı karışımı enginarların içlerine paylaştırıp milföylerin 4 köşesini birleştirin. Köşelerin birleşme noktası üzerine 1 dilim sosis yerleştirin.
Milföy hamurlarının üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Orta ısılı fırında milföylerin üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 29.06.2021
|
Milföyde Enginar |
|
tombalak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.07.2011
Mesajlar: 45 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc65688
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2011
2,605 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet enginar
6 adet milföy hamuru
1 su bardağı su
1 adet limonun suyu
4 adet kesmeşeker
150 gr. kıyma
1 çay bardağı kaşar peyniri
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet sosis
1 adet yumurtanın sarısı
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber
Enginarları su, limon suyu, kesmeşeker ve tuzla pişirin. Kıymayı, kaşar peyniri, kıyılmış maydanoz, zeytinyağı, karabiber ve tuzla yoğurun. Milföyleri fırın tepsisine alın. Ortalarına bir enginar yerleştirip, kıymalı harç koyun. Milföylerin uç kısımlarını ortada birleştirin. Birleşme noktalarına bir dilim sosis koyun. Yumurta sarısı sürerek, 190 derece fırında pişirin.
Fotoğraf "hilal özer" tarafından gönderildi. 18.07.2018
|
|
Milföyde Enginar Tarifleri Börülce Tarifleri
|
|