|
Milföyde Köfte |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc102222
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2014
1,855 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gram kıyma
1 adet soğan
3 diş sarımsak
Maydanoz
1 çay bardağı galeta unu
Tuz
Karabiber, kekik
6 yaprak milföy hamuru
Domates, biber, kürdan
Öncelikle kıymayı derin bir kabın içinde rendelenmiş soğanla karıştırın. Ezilmiş sarımsak, galeta unu, baharatlar ile harmanlayıp köfteler yapın. Az yağın içinde köfteleri kızartın. Milföy hamurlarını dilimleyin kızarmış köftelerin üzerine sarıp fırın kabına dizn. 200 derecede 25 dakika pişmeye bırakın. Üzerini domates ve biberlerle ikram edin.
|
Milföyde Köfte |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158855
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2021
413 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.posta.com.tr
8 adet milföy hamuru
500 gr. kıyma
2 adet kuru soğan
5 dilim ekmek içi
1 tatlı kaşığı kimyon
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
4 diş sarımsak
Üzeri için:
1 adet yumurtanın sarısı
Kıyma, ekmek içi, yumurta, baharatlar, rendelenmiş soğan ve maydanozu iyice yoğurun. 4 adet milföy hamurunu, mutfak tezgahına kenar kısımlarından birbirine yapışacak şekilde yayın. Köftenin yarısını rulo yaparak milföyün ortasına koyu.
Üzerini tamamen kapatacak şekilde rulo yapın. Diğer milföyleri ve köfteyi de aynı şekilde hazırlayarak sarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürerek altın rengi alana kadar 160 derecede pişirin.
|
Milföyde Köfte |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159167
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2021
238 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
7 adet milföy hamuru
Yeteri kadar un
500 gram kıyma
1 adet soğan
2 çorba kaşığı galeta unu
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 dal maydanoz
2 çorba kaşığı ılık su
Tuz
Karabiber
Kimyon
Yenibahar
Yeteri kadar un
Üzerine:
1 adet yumurta sarısı
Mavi haşhaş tohumu
Köfte için kıymayı bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş soğan, galeta unu, biber salçası, kıyılmış maydanoz, su, tuz ve baharatları ilave edip yoğurun. Harçtan cevizden biraz daha küçük parçalar koparın ve yuvarlak köfteler hazırlayın. Milföy hamurlarını oda sıcaklığında bekletip, yumuşamalarını sağlayın. Hamurların üzerine un serpin ve dörde böldüğünüzde, her parçasına 1 adet köfte koyabileceğiniz büyüklükte açın. Daha sonra tam ortadan + şeklinde kesip, dört parça elde edin. Elde ettiğiniz küçük are parçaların ortasına birer adet köfte koyup, sarın. Ekli kısmı aşağıda kalacak şekilde yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Kalan köfteleri de aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp, haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
|
|