|
Milföylü Tavuk Budu |
|
Ayşe'm
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.08.2010
Mesajlar: 54 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc54317
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2010
3,435 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
4 tavuk budu
2 orta boy soğan
I orta boy havuç
1/4 limon suyu
8 adet milföy hamuru
1 yumurta sarısı
tuz
Tavuk butlarını birkaç su yıkayarak bir tencereye yerleştirelim. Üzerlerini hafifçe aşacak kadar sıcak suyu, dörde kesilmiş soğanları, iri doğranmış havucu, limon suyunu ve tuzu ekleyerek butlar yumuşayana dek haşlayalım. Butları delikli kepçe ile alıp suyunun iyice süzülmesini sağlayalım. 2 milföy hamurunu yan yana yapıştırarak merdane ile hafifçe inceltelim. Milföy hamurlarının bir kenarına bir but yerleştirip hamurun diğer kenarını butun üzerine çevirerek kapatalım. Hamurların kenar fazlalıklarını kesip çıkaralım ve kenarları yapıştırıp üzerlerine yumurta sarısı sürelim. Diğer butları da aynı şekilde hazırlayalım. Butların kemikli kısımlarını alüminyum folyo ile sararak 220°C'de ısıtılmış fırında milföylerin altı ve üzeri kızarana dek pişirelim.
|
Milföylü Tavuk Butları |
|
A+
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.01.2011
Mesajlar: 29 Şehir: Karatay-Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc66644
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2011
2,127 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet milföy hamuru
2 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
3-4 tane karabiber
4 adet tavuk budu
1 adet yumurtanın sarısı
Tavuk butlarını tuz ve karabiber eklediğiniz suda 10 dakika haşlayın. Haşlanan butları, biraz yumuşamış olan milföylere sarın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Az yağlanmış fırın tepsisine dizip, 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
|
Milföylü Tavuk Baget |
|
zehra teyze
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.07.2019
Mesajlar: 28 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc144271
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2019
1,316 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 adet tavuk baget
8 adet milföy hamuru
3 adet defne yaprağı
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı susam
Karabiber
Tuz
Butları yıkayın, süzüp tencereye koyun. 1 bardak su, defne yaprağı, karabiber ve tuz ekleyip 10 dakika haşlayın. Butun kemik kısmını folyo kağıtla sarın.
Tezgaha milföy hamurunu koyun, butları da milföylerin üstlerine yerleştirip, üçgen şeklinde sarın. Yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin.
Fırın kabına milföylü butları ve defne yapraklarını ekleyin. 180 derecelik fırında 75 dakika pişirin.
|
Milföylü Tavuk But |
|
sevap
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.06.2016
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc117433
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2016
1,268 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 tane tavuk but
8 tane milföy hamuru
1 adet yumurtanın sarısı
Susam
Tavuk butlarını haşlarken içine koymak için 2 tane küçük soğan
Birkaç karabiber tanesi
Tuz
Sos için:
½ Çay kaşığı zerdeçal
½ Çay kaşığı kırmızı toz biber
½ Çay kaşığı karabiber
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
½ Çay kaşığı tuz
Tavuk butları düdüklü tencerede dağılmayacak derecede pişirin. Tavuk butları pişireceğiniz tencerenin içine karabiber tanelerini, soğan ve tuz ilavesini yapın. Haşlandığı zaman altını kapatın. Butları tencereden alın. Sos hazırlayın. Bir kaseye sıvı yağı koyun. Zerdeçal, kırmızı toz biber, karabiber, tuz ilavesini yapın. Butları soğuduğu zaman bu sosa batırın. Vaktiniz varsa bırakın sosun içinde biraz beklesin. Milföy hamurlarınızı derin dondurucudan çıkartın. Biraz yumuşadığı zaman, merdane yardımı ile biraz açın. Tavuk budunun etrafını sıkıca sarın bu hamurla. Üzerine yumurtanın sarısını sürün. Susam serpin. Margarin ile yağladığınız fırın kabınıza yerleştirin. 170 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
|
|