Kısa URL: https://ml.md/lc25797
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2008
5,652 defa indirildi / yazdırıldı
Yalova Valiliği
20 gr. Kaşar
150 gr. kemiksiz kuzu eti
1 adet orta boy domates
1 diş sarımsak
1 adet sivri biber
2 adet taze soğan
50 gr. soya sosu
2 adet defneyaprağı
60 gr. milföy hamuru
yeteri kadar tuz, kimyon, karabiber
Kemiksiz kuzu eti jülyen doğranır. Teflon bir tavada yağsız sote edilir. Et suyu çekince tereyağı ilave edilir. Diğer malzemelerle ilave edilerek yavaş ateşte iyice demlendirilir. Milföy yuvarlak tabak biçiminde açılır, kıyısı kıvrılarak fırında pişirilir. Piştikten sonra servis tabağına alınarak sote yapılmış kebabımızı milföyün içine koyarak üzerine kaşar serpilip servis edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc112726
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2015
2,186 defa indirildi / yazdırıldı
2 yemek kaşığı margarin
500 gr kuzu kuşbaşı
4 adet milföy hamuru
1 çay bardağı kaşar peyniri
2 adet domates
2 adet sivri biber
8 adet taze soğan
2 diş sarımsak
5 yemek kaşığı soya sosu
2 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı kimyon
3 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Kemiksiz kuzu etini doğrayın. Teflon bir tavada yağsız sote edin. Et suyu çekince 2 yemek kaşığı margarin ilave edin. Diğer malzemeleri ilave ederek yavaş ateşte iyice pişirin. Milföyü yuvarlak tabak biçiminde açın, kenarını kıvırarak fırında pişirin. Piştikten sonra servis tabağına alınarak sote yapılmış kebabımızı milföyün içine koyarak üzerine kaşar serpip servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc147323
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2019
1,139 defa indirildi / yazdırıldı
Domatesli ve çeşnili sosun içinde sotelenerek pişen etler ve milföy ile yapılan yemek, şehrin en sevilen lezzetlerinden. Fırında pişen milföyün üzerine konan etlerin yaydığı mis gibi kokusuyla iştah açan yemek, özellikle de yanına pilavla harika bir ikili oluyor. Bayram gibi özel günlerde sofralarda yerini alır.