Kısa URL: https://ml.md/lc62927
Gönderme Tarihi: 02.May.2011
5,135 defa indirildi / yazdırıldı
8 minekop filetosu
3 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı rafine yağ
2 orta boy limon (dilimlenmiş)
1 demet maydanoz
Minekop filetolarını tuzlayıp unladıktan sonra, fazla ununu silkeleyip, bir kenara bırakınız.
Bir tavada rafine yağı kızdırınız. Minekop filetolarının her iki yanlarını, kızgın yağda 4-5 dakika kızartınız. Tavayı ateşten alıp, balıkları ısıtılmış bir servis tabağına yerleştiriniz. Limon dilimleri ve maydanozla süsleyip servis ediniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc80992
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2012
3,348 defa indirildi / yazdırıldı
8 dilim minekop filetosu
2 çorba kaşığı un
1/2 bardak rafine yağı
4 parça limon (veya 4 çorba kaşığı limon suyu)
1/2 limonun suyu
1/4 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta
1) Minekop filetolarını bir kaba koyup limon suyu ve tuzu üzerlerine altüst ederek serpiniz.
2) Yumurtayı çukur bir kapta çırpınız. Balıkları evvelâ una, sonra yumurtaya bulayınız.
3) Yağı tavaya koyup kızdırınız ve tavanın büyüklüğüne göre balıkları bir veya iki defada 2'şer dakika alt ve üstünü altın sarısı gibi kızartınız.
4) Yağsız olarak, dantel kâğıt üzerinde veya tevzide, limon ve maydanoz yaprağı ile servis yapınız.