|
|
Mini Pizza |
|
naz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.06.2005
Mesajlar: 85 Şehir: Nazilli |
Kısa URL: https://ml.md/lc5902
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2006
2,843 defa indirildi / yazdırıldı
|
Un:1kg
Yağ:375gr(pasta ve börek yağı)
Yumurta:5ad(birini üstüne sürmek için ayırın)
Su:225ml
Maya:35gr
Şeker:60gr
Tuz:30gr
İsteğe göre iç malzeme
Ketçap
Tezgahımıza unu eleyelim ve ay krateri gibi açalım. Yağımızı yoğurup dinlendirelim oda sıcaklığında Sırsıyla unumuza malzemelerimizi koyalım İyice yoğuralım ve 30 dak dinlendirelim. Hamurumuz dinlendikten sonra eşit parçalara bölelim. Avucumuz hamur parçalarından alalım ve tezgahımızın üstünde dairesel hareketlerle yuvarlayalım pürüz ve çatlak olmamasına itina gösterelim. Hamurlarımızı toplar haline getirdikten sonra 30 dak üzeri kapalı şekilde dinlendirelim. Hamur parçaları dinlendiği zaman hamurların üstüne dört parmağımızla
bastırıp yuvarlak ve ince daire yapalım. Fırça yardımıyla ketçabımızı sürelim. Çimdik yardımıyla malzemelerimize saplayalım. Hamurlarımızı elimize alıp üç parmağımızı birleştirip bastırarak kenarların kıvırıp ve hamurlarımızı açalım. Yağlanmış tepsimize dizelim. Üsalerine yumurtalarımızı sürelim. 180c fırınımızda pişirelim.
ML® Pizza için tıklayın
|
|
Mini Pizza Tarifleri Kaygana Tarifleri
|
|