|
Mini Krepler |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1545 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc183780
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2025
14 defa indirildi / yazdırıldı
|
Krep için, bir buçuk çay bardağı süte yarım çay bardağı sıvıyağ, 1 adet yumurta, 3 çorba kaşığı tepeleme un ve 1 çay kaşığı tuz koyup çırpın.
Yapışmaz yüzeyli küçük bir tavaya krep hamurundan kepçe ile dökün.
Krebin bir yüzü pişince, çevirerek diğer yüzünü de pişirin.
Hamur bitene kadar işleme devam edin (toplam 15 adet krep çıkarabilirsiniz).
3 adet krebi, yarısı birbirinin üzerine gelecek şekilde yan yana dizin.
Birkaç mantarı küçük doğrayıp, sıvıyağda soteleyin.
1 adet közlenmiş kırmızı biber ve 1 yaprak ıspanağı kreplerin üzerine yerleştirin.
Krepleri rulo yapın ve ikiye keserek tabağa yerleştirin.
Kalan kreplere de aynı işlemi uygulayıp, servis yapın.

|
Mini Krepler |
 |
teşhis
Aşçıbaşı

Kayıt: 02.09.2015
Mesajlar: 24 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc111158
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2015
1,711 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yemek kaşığı margarin
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket t vanilya
1 paket kabartma
1 cay bardağı Pudra şekeri
1 cay bardağı meyve sekeri
1 cay bardağı Bal
Yumurta, süt, şeker, 2 yemek kaşığı yağ ve vanilyayı çırpın. Un ve kabartma tozunu harmanlayıp ekleyin ve iyice karıştırın. Yapışmaz tavayı ısıtıp fırça ile hafif yağ sürün. Karışımdan yemek kaşığı ile alıp yuvarlak şekilde tavaya bırakın. Önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Hamur bitinceye kadar işlemi tekrarlayın. Minik kreplerin aralarına bal sürerek üst üste dizin. Üzerlerine pudra şeker ve meyva sekerlerini serpip servis yapın.

|
Minik Krep |
 |
Döner
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.06.2006
Mesajlar: 86 Şehir: Haymana |
Kısa URL: https://ml.md/lc7385
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2006
2,503 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gr. elenmiş un
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya
180 mi. ılık süt
20 gr. erimiş tereyağı
1 adet yumurta
120 ml. sıvı yağ
1/2 tatlı kaşığı tuz
Derin bir kabın içinde unu, tuzu, şekeri ve mayayı koyup karıştırın. Hazırladığınız karışıma sütü, tereyağını ve yumurtayı da ekleyip iyice yedirin. Karışımı mayalanması için 30 dakika kadar bekletin. Servisten kısa bir süre önce, 30 ml. sıvı yağı bir tavada kızdırın. 4 porsiyon mayalanmış hamuru kaşıkla alıp kızgın yağa koyun, orta ateşte her iki tarafları altın sarısı oluncaya kadar kızartın. Kalan hamur ve yağı aynı şekilde uygulayın.
|
|