Bir bardak kadar yeşil mercimek et suyunda haşlanır.
Koyulaşmaya başlayınca ayrı bir tavada hazırlanan yağda kavrulmuş bir baş kırmızı soğan ve salça kavrulur ve çorbaya eklenir.
Ateşten almadan önce bir tane tüm limon sıkılır biraz daha kaynatılır.
Özellikle hastalara yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc28647
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2008
9,392 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı yeşil mercimek
1 baş soğan
1'er çorba kaşığı katı yağ ve salça
1 adet limon suyu
1,5 lt. et suyu
Kırmızıbiber
Tuz
Mercimeği et suyunda kaynatarak pişirin. Küp küp doğranmış soğanı, yağ ve salça ile kavurun. Bunu et suyunun içine bir limon suyu ile birlikte boca edip 5 dakika kaynatın.