|
Mısır Çorbası (Safranbolu Karabük) |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173589
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2023
91 defa indirildi / yazdırıldı
|
Mine Bakkaloğlu
300 gr değirmende öğütülmüş mısır
1 adet soğan
30 gr domates salçası
Tuz
Su
Öğütülmüş mısır önceden bir tencerede pişirilir. Soğan yemeklik doğranarak sıvı yağda kavrulur. Salça eklenip kavurmaya devam edilir. Önceden haşlanmış olan öğütülmüş mısır, su ve tuz ilave edilerek karıştırılır. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakılır.
|
|