Kısa URL: https://ml.md/lc47998
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2010
1,550 defa indirildi / yazdırıldı
7 su bardağı mısır unu
1 çay bardağı mısırözü yağı
Tuz
Hamur yoğurma kabına mısır ununu aktarın. Tuz ekleyip harmanlayın. Sıcak suyu azar azar ilave ederek oldukça sulu, yumuşak bir hamur elde edinceye kadar karıştırın. Sıvıyağı fırın tepsisine döküp fırça yardımıyla her tarafının yağlanmasını sağlayın. Elde ettiğiniz sulu hamuru fırın tepsisinin içine dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
Kısa URL: https://ml.md/lc50814
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2010
1,724 defa indirildi / yazdırıldı
18 gram yaş maya
225 ml ılık su
60 ml Altın Hasat Sızma Zeytinyağı
300 gram mısır unu
200 gram Bizim Mutfak Un
2 çay kaşığı Tuz
200 gram ıspanak
Ispanakları yıkayıp süzdükten sonra doğrayın ve yağsız olarak tavada kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Orta büyüklükte bir kabın içinde mayayı 2 çorba kaşığı ılık su ile karıştırıp 10 dakika kadar bekletin. Zeytinyağını ve unları bu karışıma azar azar ilave ederek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. En son kavrulup ılınmış ıspanak ile ufalanmış lor peynirini ekleyin. Tekrar yoğurun. Hamuru yağlanmış dikdörtgen fırın kabına aktarın, üzerini streç bir folyo ile kaplayıp oda ısısında yeterince kabarması için 1 saat kadar bekletin. Hamuru yeterince dinlendirdikten sonra önceden ısıtılmış 230 dereceye ayarlı fırında su dolu fırın tepsisisin üzerine oturtun. 30 dakika kadar pişirin. Fırından alın. 1 saat kadar dinlendirdikten sonra servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc180705
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2024
23 defa indirildi / yazdırıldı
1 yumurta
1 su bardağı İçim Tava Yoğurdu
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı un
2 su bardağı mısır unu
1 yemek kaşığı esmer şeker
Tuz
Kabartma tozu
Tüm malzemeleri derin bir kaba alıp karıştırın
Yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına veya tepsiye serip, üzeri kızarana kadar 150 derece fırında pişirin
Not: Hamurun kıvamının, kek hamuru gibi olması gerekiyor. Eğer kıvamı koyu olursa çok az suyla kıvamı açabilirsiniz.