|
Mısır Gevrekli ve Fındıklı Kurabiye |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc151379
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2020
341 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
150 gr tereyağı
1 çay bardağı ayçiçek yağı
2 yumurtanın sarısı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3.5-4 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 yumurtanın akı
1 su bardağı mısır gevreği
1 su bardağı iri çekilmiş fındık
Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, ayçiçek yağı, yumurta sarıları, kabartma tozu, vanilya, şeker ve unu bir kaba alıp yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan bezelye büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlayın. Çırpılmış yumurta akı ve hafifçe ufalanmış mısır gevreğine veya fındığa bulayıp fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Servis yapın.
|
Mısır Gevrekli Fındıklı Kurabiye |
|
gülnar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.09.2007
Mesajlar: 38
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17776
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2007
2,168 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gram mısır gevreği,
3 adet yumurtanın akı,
1 paket vanilya,
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker,
1 su bardağı dövülmüş fındık
10-15 adet fındık
Mısır gevreklerini mutfak robotunda parçalayın. Bir kenarda bekletin. Yumurta aklarını kar haline gelinceye kadar çırpın. Vanilyayı, şekeri, dövülmüş fındıkları ve ufalanmış mısır gevreğini iyice karıştırın. Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle yuvarlayarak şekil verin, kurabiyeleri tepsiye sıralayın. Üstlerine birer tane fındık yerleştirin. 190 dereceli fırında üzerleri kahverengi olana dek pişirin. Soğuduktan sonra tepsiden alıp, servis yapın.
ML® Mısırunlu Bisküvi için tıklayın
|
|