|
Mısır Gevrekli Kurabiye |
|
nevtosun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.01.2013
Mesajlar: 71 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc85811
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2013
1,760 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 Gr Sana Klasik
1 Su Bardağı kuru üzüm
4,5 Su Bardağı un
4 Su Bardağı mısır gevreği
100 gr toz şeker
1 Adet yumurta
Tüm malzemeleri yoğurun. 5-10 dk bekletip önceden hazırladığımız tepsiye kaşık yardımıyla aralıklı dökün. 15-20 dk pişirin.
|
Mısır Gevrekli Kurabiye |
|
kutlu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.08.2012
Mesajlar: 101 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc79372
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2012
1,937 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 Gr Sana Klasik
100 gr kuru üzüm
100 gr toz şeker
180 gr un
120 gr mısır gevreği
1 Adet yumurta
Fırını 165C'ye getirip ısıtın. Tepsiyi yağlayıp hafifçe un serpin. (ben yağlı kağıt serdim) Derin bir kabın içinde sana klasiği ve toz şekeri mikser veya çırpma teliyle karıştırarak yumuşatın. Yumurtayı ekleyip 1-2 dakika daha karıştırın. Kuru üzüm, un, mısır gevreğini ekleyip 1-2 dakika daha karıştırarak hazırlayın. (tarif karıştırmayın diyor ama ben elimle karıştırınca ancak toparlandı karışım) Önceden hazırladığınız tepsiye kaşık yardımıyla aralıklı olarak dökün. Önceden ısıtılan fırında 15-20 dakika pişirin. Tepsileri fırından çıkartıp soğumaya bırakın.
|
Mısır Gevrekli Kurabiye |
|
rukiye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.08.2006
Mesajlar: 61 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc78304
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2012
3,017 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 Gr Sana Hamurişi
400 gr peripella çikolata
2 Avuç UN
1 Paket karamelli mısır gevreği
1 Çay Bardağı sıvı yağ
2 Adet yumurta
400 gr nişasta
2 Çay Kaşığı kapartma tozu
2 Çay Bardağı toz şeker
Çikolata ve mısır gevreği hariç tüm malzemeleri bir kapta yoğuralım.kurabiye hamuru kıvamını alınca ceviz büyüklüğünde toplar yapalım ve tepsiye dizelim daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına atalım üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.daha sonra peripella çikolatayı benmari usulü eritelim.mısır gevreklerini bir poşetin içerisinde ezerek küçük parçalar haline getirelim.soğuyan kurabiyelerimizi birer birer önce erittiğimiz çikolataya batırıp sonra da mısır gevreğinin içine atıp güzelce yapışmasını sağlayalım.bu işlemi bütün kurabiyelere uygulayalım.biraz soğuduktan sonra servis yapabiliriz.
|
Mısır Gevrekli Kurabiye |
|
Yurdal
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.12.2011
Mesajlar: 61 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc76211
Gönderme Tarihi: 30.May.2012
2,010 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 bardak pudra şekeri
1,5 bardak nişasta
1 çay tabağı sıvıyağ
1 adet yumurta sarısı
5 yemek kaşığı çikolata
0,5 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sıvıyağ
0,5 paket vanilya
125 Gr Sana Hamurişi
Bütün malzemeyi birleştirip kulak memesi kıvamında hamur yapın küçük yuvarlaklar yapıp tepsiye dizin 170 derecede üzerleri çatlayıncaya kadar pişirin 5 kaşık kahvaltılık çikolataya 2 kaşık sıvıyağ ekleyip benmari usulü eritin soğuyan kurabiyeleri önce çikolataya sonra mısır gevreğine batırın.
|
|