|
MISIR SALATASI |
|
Güzellik
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 76
|
Kısa URL: https://ml.md/lc2703
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2006
3,555 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1/2 limon
1 demet dereotu
250 gr mayonez
3 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı hardal
1 kutu konserve mısır
1 kahve fincanı pirinç
1 kahve kaşığı karabiber
250 gr ayşe kadın fasulye
5 adet orta boy salatalık turşusu
1 kahve kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Pirinç ve ufak ufak doğradığınız fasulyeleri, ayrı kaplarda haşlayın. Sonra, diğer malzeme ile birlikte karıştırın. Servis tabağına koyup, etrafını cipslerle süsledikten sonra servis yapın.
ML® Mısır Salatası için tıklayın
|
Mısır salatası |
|
necmiyeturk
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.04.2006
Mesajlar: 70 Şehir: Dikmen/Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc5989
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2006
3,062 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1/2 Misir tanecikleri konservesi
1/2 Limon
1 kutu ton balığı konservesi ya da tavuk parçaları
istenilen miktarda tuz
3 çorba kaşığı yoğurt
5-6gr nane
YAPILIŞ TARİFİ
Ton balığının yağını/suyunu iyice süzdükten sonra bıçak ya da çatal yardımıyla küçük parçacıklara ayrılır. Mısır taneciklerini de süzdükten sonra ton balığıyla karıştırılır. Uzerine limon dökülür. Bir yandan yoğurtla nane karıştırılıp az miktarda yağ dökülür. Elde edilen sos hazırlanan salataya eklenir.
|
Mısır Salatası |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc7486
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2006
2,861 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 paket dondurulmuş mısır,
5 taze soğan,
5 salatalık turşusu,
1 limon,
1 kırmızı soğan,
1 çorba kaşığı sıvıyağ
yeterince tuz.
Hazırlanışı: Az suda haşladığımız mısırların suyunu çektirerek bir kâseye alalım. Taze soğanları ve kuru soğanı halka halka doğrayalım. Limon suyunu, sıvıyağı ve tuzu ekleyerek karıştıralım. Salatalık turşularını salatamızın üstüne koyalım ve servise sunalım.
|
Mısırlı Salata |
|
ahsen
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.09.2007
Mesajlar: 26 Şehir: Öğrenci |
Kısa URL: https://ml.md/lc18041
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2007
4,513 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kişilik Gerekli malzeme:
250 gr taze mısır tanesi veya konserve mısır
1 orta boy soğan
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı badem
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 küçük kırmızı biber
1 çorba kaşığı acı biber sosu
1 su bardağı su
Mısırı haşlayıp koçanlarından sıyırın veya konserve mısırın suyunu süzün. Yağsız tavaya koyup kısık ateşte 3-4 dakika kadar kavurun.
Yağı tavada kızdırıp doğranmış soğanı hafifçe kavurun. Mısır, soyulmuş badem, kıyımlış maydanoz, doğranmış biber, acı biber sosu ve su ilave edip kapağı kapalı olarak kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin. Soğuyunca servis yapın.
|
Mısır Salatası |
|
patent
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.12.2009
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc44269
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2009
3,369 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr. haşlanmış tane mısır
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil çarliston biber
1 adet limon
100 gr. uzun taneli pirinç
2 adet salatalık turşusu (Kornişon)
50 gr. yağlı kaşar peyniri rendesi
1/2 çay bardağı sirke
1 tatlı kaşığı hardal
100 gr. haşlanmış mantar
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
Yeterince tuz, biber
YAPILIŞI:
Pirinci 20 dakika tuzlu suda haşlayınız. Suyunu süzüp, soğuk sudan geçirip, soğumaya bırakınız. Yeşil ve kırmızı biberlerin tohumlarını çıkarıp ince ince kıyınız. Limonlu suda haşlanmış mantarları küçük küçük doğrayınız. Mısır tanelerini haşlayınız. Eğer mısırları koçanı ile haşladıysanız, tanelerini ayıklayıp 300 gr.'mını alınız. Salatalık turşusunu ince halka halka doğrayınız. Sirkeyi, hardalı zeytinyağını karıştırıp çatalla çırpınız. Bir iki çorba kaşığı su ilave edip karışımı sulandırınız. Biberini ekiniz. Hazırladığınız bütün malzemeyi bir salata kasesine koyup harman ediniz. Sirkeli zeytinyağını döküp ezmeden karıştırınız. Üzerine kaşarpeyniri rendesi ve ince kıyılmış maydanoz serpip, serin serin ikram ediniz.
|
Mısır Salatası |
|
Ewa Atabaş
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.05.2010
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc51862
Gönderme Tarihi: 20.May.2010
2,507 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket dondurulmuş mısır
5-6 adet taze soğan
100 gram kornişon turşu
limon
tuz
sıvı yağ
Mısırları 10 dakika kadar haşlayın ve süzün. Diğer taraftan soğanları ve turşuları küçük küçük doğrayın. Hepsini karıştırarak içine biraz sıvı yağ, tuz ve limon ekleyin. Mısırlara ilave edin.
|
Mısırlı Salata |
|
Hüdaverdi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.11.2007
Mesajlar: 50 Şehir: Beypazarı-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc73430
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2012
3,173 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 yaprak marul
2 çorba kaşığı mısır
1 adet domates
1 çay bardağı zeytin
Sosu İçin;
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı ketçap
1 çay kaşığı mayonez
1 çorba kaşığı mısır
Marullar yıkandıktan sonra ince ince doğrayın.Tabağın içine koyun ve domatesi dilim dilim kesin.Marulların üzerine koyun.En üste mısırları serpin.Zeytin tanelerini dizin.Sos malzemesini karıştırıp üzerine dökün.
|
Mısır Salatası |
|
defne ata
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2013
Mesajlar: 22 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc91556
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2013
2,200 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 bardak haşlanmış mısır
2 adet kırmızı biber
120 gr zeytinyağı
1 tutam tuz
1 demet maydanoz
Zeytinyağı ısıtılır daha sonra kırmızı biberler doğranıp burada kavrulur, haşlanmış biberler ve tuz da ilave edildikten sonra soğutulur ve maydanoz doğranıp eklenir, servis edilir.
|
Mısır Salatası |
|
gamze-lim
Aşçı
Kayıt: 22.04.2014
Mesajlar: 17 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc97568
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2014
1,789 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı haşlanmış mısır
50 gram beyaz peynir
1 paket Akdeniz yeşillikleri
10 adet çeri domates
1 limon
5 çorba kaşığı sirke
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 demet kuzukulağı
Yeşillikleri ve kuzukulağını çok iyi yıkayıp süzülmelerini sağlayın. Yeşillikleri elinizle irice doğrayıp servis tabağına alın. Sosu için sirke, limon ve zeytinyağını iyice çırpın. Üzerine sosu dökün. En son domatesleri ikiye bölüp üzerine dizin. Mısırları ve isterseniz peyniri de ufalayıp salatanın üzerine serpin.
|
Mısır Salatası |
|
perçin
Aşçı
Kayıt: 07.02.2020
Mesajlar: 18 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc148434
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2020
530 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı konserve mısır
1 adet havuç
2 adet közlenmiş kırmızı biber
10-12 adet yeşil zeytin
1 tutam dereotu
1 adet limon
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Biberleri küçük küp şeklinde doğrayın.
Havucun kabuklarını soyup rendeleyin.
Dereotunu da ince ince kıyın.
Yeşil zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp halka şeklinde dilimleyin.
Derin bir kaseye mısırı alın.
Üzerine hazırladığınız malzemeleri ekleyin.
En son zeytinyağı, limon suyu ve tuzu ilave edip iyice karıştırın.
|
|