|
Mısırunlu Krep |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc111492
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2015
2,001 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı mısır unu
1.5 su bardağı un
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
5 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı margarin
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Derin bir kaba yumurtaları kırın. Üzerine sıvıyağı ve sütü ekleyip, iyice çırpın. Ardından kabartma tozu, tuz, şeker, mısır unu ve un ilave edin. Mikser ya da tel çırpıcı ile pürüzsüz ve akışkan bir kıvam oluncaya kadar çırpın. Daha sonra krep tavasına yağı koyup orta ateşte ısıtın. Mısır unlu krep karışımından bir kepçe ile alın. Tavaya dökün. Tavanın her yerine eşit miktarda yayın. Hamurunuzun üzerinde gözenekler oluşmaya başladığı zaman spatula yardımı ile diğer tarafını çevirin. Mısır unlu krebiniz piştikten sonra ocaktan alın.
|
Mısır Unlu Krep |
|
Zennube
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.01.2010
Mesajlar: 33 Şehir: Kilis |
Kısa URL: https://ml.md/lc46427
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2010
2,766 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1 su bardağı süt
0.5 bardak un
1 yumurta
0.5 bardak mısır unu
1 kaşık sıvı yağ
tuz.
içi için:
250 gr. peynir
maydanoz.
Yapılışı
Süt, yumurta ve yağ karıştırılır. İçine tuz ve karıştırılmış unlar atılır. Hafif yağlanmış krep tavasında sallayarak önlü arkalı pişirilir. Kıyılmış maydanozlar peynire karıştırılarak kreplerin içine koyulur. Rulo şeklinde sarılan krepler üzerine kaşar rendesi serpilerek fırında ısıtılır.
|
MISIR UNLU KREP |
|
SosiScan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.05.2006
Mesajlar: 90 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc6381
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2006
3,748 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1,5 su bardağı mısır unu
1,5 su bardağı süt
1 yumurta
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
İçi İçin:
Peynir
Domates
Taze soğan
Nane
Yapılışı:
Krep hamuru için mısır unu, süt, yumurta, yağ, yeterince tuz ve karabiber malzemeler konunca iyice karıştırılır. Yağlanmış ve kızdırılmış tavaya 1 kepçe krep hamuru dökülür. Arkalı önlü pişirilir. Tüm malzeme bu şekilde pişirildikten sonra kreplerin arasına rendelenmiş beyaz peynir, küçük doğranmış domates ince kıyılmış nane ve taze soğanlar karıştırılarak hazırlanan iç malzemelerden koyulur. Rulo şeklinde sarılarak servis yapılır.
|
|