Kısa URL: https://ml.md/lc121429
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2016
1,073 defa indirildi / yazdırıldı
1 çay bardağı süzme yoğurt
2 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 yumurtanın akı
1 su bardağı mısır unu (100 gr)
2 su bardağı un (240 gr)
1 paket Pakmaya Hamur Kabartma Tozu
1 kahve fincanı haşlanmış mısır
Üzeri için:
Haşhaş tohumu
Hamur yoğurma kabında yoğurdu, tuzu, 1 yumurtayı, 1 yumurtanın akını, sıvı yağı bulamaç haline gelene kadar karıştırın.
Azar azar Pakmaya Hamur Kabartma Tozunu ve harmanladığınız unları ekleyerek yoğurun. Pürüzsüz bir hamur elde edince en son haşlanmış mısır tanelerini ilave edin. Tekrar yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Üzerlerine haşhaş tohumu serpin.
180 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc138495
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2018
547 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı (200 g) mısır unu
Yarım su bardağı (100 g) buğday unu
1 çay kaşığı tuz
Yarım Paket Pakmaya Instant Kuru Hamur Mayası
Yarım çay bardağı (50 ml) zeytinyağı
1 yumurta
Yarım su bardağı (100 ml) su
Yarım su bardağı (100 g) yoğurt
5 - 6 dal kıyılmış maydanoz
200 g orta yağlı beyaz peynir
2 haşlanmış patates
Üzeri için:
1 yumurtanın sarısı
Unları, Pakmaya Instant Kuru Hamur Mayasını ve tuzu bir kapta harmanlayın.
Unlu karışımın dışındaki tüm malzemeyi hamur yoğurma kabına aktarıp karıştırın. Azar azar unlu karışımı ilave ederek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Karışım cıvıksa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
Bu şekilde oda ısısında yarım saat dinlendirin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün, önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında, yarım saat pişirin.