|
Mısır Unu Helvası (Safranbolu Karabük) |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173603
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2023
119 defa indirildi / yazdırıldı
|
Mine Bakkaloğlu
200 gr mısır unu
200 gr tereyağı
400 gr toz şeker
400 ml su
200 ml Süt
200 gr ceviz
Mısır unu süt ile iyice ovulur. Ovulduktan sonra elenerek bir tavada kısık ateşte yavaş yavaş kavurulur.
Bir tarafta şeker ile su kaynatılarak ağdası hazırlanır.
Bir tavada tereyağı eritilir.
Kavrulan mısır ununa yavaş yavaş eritilmiş tereyağı ile ağda eklenerek kıvam alana kadar yavaş yavaş karıştırılır. Ceviz eklenir.
Hazırlanan helva bir tepsiye basılarak kare kare kesilerek servis edilir.
|
|