|
Mısır |
|
Pınar Kutlu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.10.2008
Mesajlar: 42 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc29336
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2008
2,240 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yaz mevsiminde özellikle Ortadoğu ülkelerinde sokaklar haşlanmış veya kebap mısır satan seyyar esnafla dolar. Tuzlanarak uzatılan mis kokulu haşlanmış bir mısır koçanının lezzetine doyum olmaz. Kebabının nefis kokusu ise, adeta iştah açar. Yulafın aksine, mısır yazın yenen bir tahıl ürünüdür. Tiroid bezinin faaliyetini sakinleştirir. Vücuda serinlik, verir. Dünyanın genellikle sıcak yörelerine yetiştirilmesinin bir nedeni de budur. Mayalar, Aztekler ve inkalar, mısırı ilk yetiştiren kavimler olarak biliniyor. Kristof Kolomb sayesinde, mısır bütün dünyaya yayılan bir tahıl ürünü oldu. Patates ve domates de yine aynı yoldan dünyaya yaygınlaştı. Mısırın yazın çocuklara bol bol yedirilmesi yerinde olur.
|
Mısır |
|
Ewa Atabaş
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.05.2010
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc51859
Gönderme Tarihi: 20.May.2010
2,047 defa indirildi / yazdırıldı
|
BESİNLER VE KALORİ
Kalori 83
Protein 3,2 gram
Karbonhidrat 18,8 gram
Kolesterol 0
Yağ 0,1 gram
Selüloz 0,7 gram
MİNERALLER
Fosfor 89 mgr
Kalsiyum 3 mgr
Potasyum 165 mgr
VİTAMİNLER
A vitamini 400 IU
B1 vitamini 0,11 mgr
B2 vitamini 0,1 mgr
B3 vitamini 1,3 mgr
C vitamini 7 mgr
|
Mısır |
|
özgülarıca
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.10.2007
Mesajlar: 135 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc18653
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2007
1,750 defa indirildi / yazdırıldı
|
E ve K vitaminleri ile provitamini (karotin), potasyum, kükürt, fosfor, mangan ve bakır ihtiva eder.
Mısır yağı çok sıhhidir. Kalb ve damar hastalıklarına müptelâ kimselere tavsiye edilir.
Yüksek oranda Karotinoid içeren tek tahıl ürünü. Ayrıca vücudun kendi kendisini onarmasını destekleyen fenolasit de içerir.
|
|