Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Mısırlı Bezelyeli Pilav


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Baharatlı Pilav Tarifleri
Balıklı Pilav Tarifleri
Biberli Pilav Tarifleri
Bezelyeli Pilav Tarifleri
Buğday Pilavı Tarifleri
Bulgur Pilavı Tarifleri
Cevizli Pilav Tarifleri
Ciğerli Pilav Tarifleri
Domatesli Pilav Tarifleri
Etli Pilav Tarifleri
Fasulyeli Pilav Tarifleri
Fırında Pilav Tarifleri
Firik Pilavı Tarifleri
Güveçte Pilav Tarifleri
Hamsili Pilav Tarifleri
Havuçlu Pilav Tarifleri
Kabaklı Pilav Tarifleri
Kestaneli Pilav Tarifleri
Köfteli Pilav Tarifleri
Kuskus Pilavı Tarifleri
Lapa Tarifleri
Mantarlı Pilav Tarifleri
Mısırlı Pilav Tarifleri
Nohutlu Pilav Tarifleri
Patatesli Pilav Tarifleri
Patlıcanlı Pilav Tarifleri
Pirinç Pilavı Tarifleri
Sebzeli Pilav Tarifleri
Soğanlı Pilav Tarifleri
Şehriye Pilavı Tarifleri
Tavuklu Pilav Tarifleri
Yarma Pilavı Tarifleri
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Mısırlı Bezelyeli Pirinç Pilavı

hararet
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.07.2020
Mesajlar: 38
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc151648
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2020
447 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
1 küçük kutu konserve mısır
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz

Pirinçleri sıcak tuzlu suda bir saat bekletin.
Süzdürdükten sonra soğuk su ile iyice yıkayın.
Bezelyeleri haşlayın.
Tencereye sıvı yağ ve tereyağını koyun.
İyice yıkanmış pirinçleri de ilave ederek 5 dakika kadar kavurun.
Mısırları ve haşlanmış bezelyeyi de ekledikten sonra birkaç dakika daha daha kavurun.
Tuzu da koyduktan sonra 3 su bardağı suyu döküp iyice kaynatın.
Daha sonra altını kısıp kapağını kapatın.
Suyunu çekene kadar pişirin.



Mısırlı ve Bezelyeli Pirinç Pilavı

ser gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.08.2013
Mesajlar: 39
Şehir: Fatsa
Kısa URL: https://ml.md/lc91424
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2013
1,651 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı sıvı yağ
5 yemek kaşığı tel şehriye
3 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı haşlanmış mısır
1 fincan bezelye

Pirinci ayıklayın süzgece koyun, nişastası akana kadar 2 -3 su yıkayın. Ilık suda ıslatıp 15 dakika kadar bekletip tekrar bol suyla yıkayıp iyice süzün. Tencereye margarini ve sıvı yağı karıştırıp eritin, şehriyeleri ilave edip rengi hafifçe dönüp kokusu çıkana kadar kavurun. Pirinçleri ilave edin ve cam gibi olup birbirine yapışmayacak hale gelene kadar kavurun. et suyu ilave edip tuz atın ve üzeri göz göz oluncaya kadar yüksek ateşte, göz göz oluncaya kadar pişirin. Sonra yuvarlak bir kalıba alın ve açtıktan sonra mısır taneleri ve bezelye ile süsleyin.


Mısırlı Bezelyeli Pilav

kutsal yol
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.03.2012
Mesajlar: 84
Şehir: Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc74092
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2012
2,280 defa indirildi / yazdırıldı




3 su bardağı pirinç
1 su bardağı konserve mısır
1 su bardağı bezelye
1 demet dereotu
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan

Ayıkladığınız pirinci ılık tuzlu suda 1 saat bekletin. Tencerede tereyağını eritin, zar biçiminde doğradığınız kuru soğanları pembeleşinceye dek kavurun. İçine pirinci ekleyip, 10 dakika daha karıştırarak kavurun. Üstüne haşlanmış bezelye, mısır, karabiber, tuz ve 4 bardak su koyup, pilav suyunu çekinceye dek pişirin. Kıyılmış dereotunu karıştırarak, servis yapın.






Mısırlı Bezelyeli Pilav Tarifleri Balıklı Pilav Tarifleri



(3 adet Mısırlı Bezelyeli Pilav 51,572 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort