Kısa URL: https://ml.md/lc104580
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2015
1,743 defa indirildi / yazdırıldı
25 gr margarin
3 su bardağı pirinç
1 orta boy havuç
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 su bardağı mısır
4 su bardağı sıcak su veya et suyu
Tuz
Karabiber
Yenibahar
Pirinç ılık tuzla suda yarım saat bekletilir.
Havuç soyularak tavla zarı formunda doğranır. Tencereye margarin konularak havuçlar sotelenir.
Nişastasından iyice arındırılmış pirinç süzülerek tencereye aktarılır. Mısır ilave edilerek pirinçler iyice kavrulur.
Sıcak suyu ve yıkanmış kuş üzümleri eklenerek tuzu atılır.
Kısık ateşte pirinç suyunu çekene kadar pişirilir.
Ocaktan alındıktan sonra yenibahar ve karabiber eklenerek karıştırılır. 15 dk demlendirilir. Sıcak servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc64382
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2011
2,193 defa indirildi / yazdırıldı
Elif Korkmazel
2 su bardağı pirinç
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 adet orta boy havuç
4 adet taze soğan
1 çay bardağı mısır
1/2 demet kıyılmış dereotu
2.5 su bardağı sıcak su
Tuz
Pirinci yıkayıp süzün. Yağı kızdırıp pirinci iki-üç dakika kavurun. Üzerine halka şeklinde doğradığınız havuçları ekleyip üç dakika daha kavurun. Sıcak suyu ve tuzu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatarak 10 dakika pişirin. İnce kıydığınız taze soğan, dereotu ve mısırı da tencereye ekleyin. 15 dakika çok kısık ateşte demlendirin.