Kısa URL: https://ml.md/lc78765
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2012
1,374 defa indirildi / yazdırıldı
½ çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı sana klasik
2 su bardağı pirinç
Tuz
1 tutam toz tavuk bulyon
1 tutam toz şeker
Sıcak su
1 su bardağı haşlanmış mısır
Tencereye sıvı yağı ve sana klasiği atın ve kızdırın. Pirinçleri tencereye alarak kavurun. Bir tutam tuz ve toz tavuk bulyon ekleyerek kavurmaya devam edin. Bir süre sonra şekeri ekleyin. Üzerine sıcak suyu ekleyin ve biraz daha karıştırın. Son olarak pilavımızın üzerine haşlanmış mısırı döşeyin. Kayndıktan sonra 15-20 dakika demlendirin . Pilavımız servise hazır.
Kısa URL: https://ml.md/lc83545
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2012
1,399 defa indirildi / yazdırıldı
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
2 Su Bardağı pirinç
1 Çay Bardağı konserve mısır
1 Tatlı Kaşığı tuz
4 Su Bardağı kaynar su
1 Çay Kaşığı pulbiber, karabiber
1 Su Bardağı arpa şehriye
Pirinçleri ayıklayıp 10-15 dk tuzlu suda bekletin ve suyunu süzün.Margarini tencerede eritiniz.Arpa şehriyeyi ekleyip rengi değişene kadar kavurun.Üzerine pirinci ekleyip kavurmaya devam edin.Pirinçler kavrulunca kaynar suyu ekleyin.Mısırları ve tuzu da ekleyip karıştırıp kapağını kapatın.Suyunu çekene kadar pişirin.Servis esnasında üzerine toz biber ve karabiber ekleyerek servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc87115
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2013
1,445 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı sana
1,5-2 su bardağı su
3 tepeleme yemek kaşığı mısır
1 tatlı kaşığı tuz
Pirinçleri sıcak su ile iyice yıkayın, sanayı tencereye koyup erimesini bekleyin.
Pirinçleri ekleyip kısık ateşte 5 dk kadar karıştırarak kavurun.
Suyu, mısırı ve tuzu ekleyip kapağını kapatın.
Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Altını kapattıktan sonra en az 15 dk. demlenmesini bekleyin.