|
Mısır Unlu Kek |
|
alpayşişman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.02.2008
Mesajlar: 31 Şehir: Kızılay-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc21222
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2008
3,354 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı mısır unu
1 su bardağı beyaz un
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı esmer şeker
1 adet portakal veya limonun rendelenmiş kabuğu
1 adet limonun suyu
Kabartma tozunun üzerine limon suyunu dökün.
Diğer bütün malzemeyle karıştırıp bir tepsiye veya kek kalıbına boşaltın Elinizi biraz yağlayıp üzerini düzeltin. Önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin.
|
Mısır Unlu Kek |
|
mahya
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.08.2009
Mesajlar: 51 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc68986
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2011
3,046 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı mısır unu
3 adet yumurta
1/2 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı eritilmiş tereyağı
1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
1/2 su bardağı kıyılmış badem
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı mısır özü yağı
Tuz
Yumurtaları iyice çırpın. Üzerine süt, yoğurt, tereyağı, peynir, badem, kabartma tozu ve tuz ekleyip çırpmaya devam edin. En son unu ilave edip homojen bir hale gelinceye dek karıştırın. Baton bir kek kalıbını yağlayıp hazırladığınız harcı içine dökün. Üzerine mısır özü yağı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin.
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 25.10.2021
|
Mısır Unlu Kek |
|
durgun
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.04.2019
Mesajlar: 25 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc142248
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2019
1,059 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
225 gram toz şeker
100 mililitre sıvı yağ
100 mililitre portakal suyu
1 çorba kaşığı portakal rendesi
250 mililitre süt
150 gram mısır unu
350 gram normal un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu ya da karbonat
Göz kararı kuş üzümü, fındık veya damla çikolata
Üzeri için:
Pudra şekeri
Yumurta ve toz şeker beyazlaşana kadar çırpın. Sırası ile sıvı yağ, süt, portakal suyu ve rendesini karışıma ilave edin.
Mısır unu, buğday unu karbonat veya kabartma tozu, vanilyayı birlikte eleyin. Yumurtalı karışıma katın. Homojen oluncaya kadar karıştırın. Kuş üzümünü koyun.
Kek kalıbını iyice yağlayın. Hamuru kalıba aktarın ve önceden 170 dereceye ısıtılan fırında 30 dakika kadar pişirin. Kürdan testi yapın.
Kalıpta soğutarak servis tabağına alın. Üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
|
Mısır Unlu Kek |
|
Ali Baba'nın Tarifleri
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.10.2010
Mesajlar: 40 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc56521
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2021
3,422 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.posta.com.tr
2 su bardağı mısır unu
Yarım su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı meyve reçeli taneleri
1 çay bardağı fındık içi
Yarım su bardağı tereyağı
1 su bardağı süt
3 adet yumurta
Toz şeker ve tereyağını krema kıvamı alana kadar çırpın. Yumurtaları ekleyerek 5 dakika daha çırpın. Un, mısır unu, fındık içi ve kabartma tozunu ekleyerek 10 karıştırın. Yağlanmış kek kalıbınıza hamurunuzu boşaltın. Üzerine reçel tanelerini koyup 7 60 derecede ısıtılmış fırında, içi pişip kabarana kadar fırınlayın.
|
Mısırunlu Kek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160670
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2021
254 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
3/4 su bardağı sıvı yağı
3/4 su bardağı süt
1 su bardağı mısır unu
1,5 su bardağı buğday unu
1 paket kabartma tozu
150 gram dil peyniri
1/2 demet dereotu
Yumurtaları çırpma kabına alıp içine tuzu ekleyin. Rengi açılana kadar çırpın. Daha sonra içine sıvı yağı ve sütü katıp, çok az çırpın. Buğday unu, mısır unu ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin. Tahta kaşıkla veya spatulayla söndürmeden karıştırın. En son içine küp doğranmış dil peyniri ve ince kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın. Harcı yağlayıp unladığınız orta boy baton kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
|
Mısır Unlu Kek |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc160882
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2021
376 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı mısır unu
3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
100 gram margarin
1 su bardağı krema
2 parça fındık büyüklüğünde damla sakızı
1,5 su bardağı un
1 kahve fincanı karışık granül meyve şekeri
1 kahve fincanı damla çikolata
1 çay bardağı dövülmüş fındık
1,5 paket kabartma tozu
Üzeri için:
Pudra şekeri
Süslemek için:
Meyve şekerlemesi
Yumurtaları toz şeker ile birlikte derin bir kapta 5 dakika mikserle çırpın. Eritilmiş margarin, krema ve dövülmüş damla sakızı ilave edip, çırpma teli ile karıştırın. Unu bir kaba alın. Üzerine granül meyve şekeri, çikolata ve fındık ekleyip, tahta bir kaşıkla hafifçe karıştırın. Mısır unu ve kabartma tozunu da kattıktan sonra bu karışımı yumurtalı harca ekleyin. Tahta kaşıkla tüm malzemeyi 1-2 kez karıştırıp birbirine yedirdikten sonra, yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika (sürenin sonuna kadar fırının kapağını hiç açmadan) bir kürdanla kontrol ederek (kekin ortasına bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Eğer kek pişmediyse fırını 150 dereceye getirin ve 5-10 dakika daha pişirin. Ilındıktan sonra ters çevirip servis tabağına çıkarın. Üzerine pudra şekeri serpin ve meyve şekerlemesi ile süsleyin.
|
|