Kısa URL: https://ml.md/lc141624
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2019
466 defa indirildi / yazdırıldı
Avrupa Birliği
Bulgaristan - Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı
150 gr. kıyma
Yarım çay bardağı pirinç
Un
1 yumurta sarısı
Yarım limon suyu
1 çay bardağı yogurt
Tuz
Kimyon
Karabiber
Tereyağı
Nane
Kıyma, pirinç, tuz yoğrularak misket şeklinde köfteler haline getirilir. Köfteler unlanmış tepsiye dizilir. Köfteler kaynayan suya yavaş bir şekilde bırakılır. Köfteler piştiği zaman un, yogurt, limon suyu veyumurta sarısı ile terbiye edilir. Ardından tuz ve karabiber ilave edilerek ocağın altı kapatılır. Eritilen tereyağı çorbanın üzerinde gezdirilerek servis edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc135985
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2018
703 defa indirildi / yazdırıldı
Meriç Kaymakamlığı
Dana kıyma 500 gr / 2 çorba kasesi
Pirinç 160 gr / 2çay bardağı
Limon 75 gr / ½ adet
Buğday unu 30 gr / 2 yemek kaşığı
Yoğurt 140 gr / 4 yemek kaşığı
Yumurta 60 gr / 1 adet
Su 3000 ml / 15 su bardağı
Tereyağı 40 gr / 2 yemek kaşığı
Kuru nane 2 gr / 1 tatlı kaşığı
Tuz 8 gr / 2 tatlı kaşığı
Kıyma, pirinç ve 1 tatlı kaşığı tuz yoğrulur ve misket büyüklüğünde köfteler yapılır.
Bir tencerede su kaynatılır.
Kaynayan suya köfteler tek tek bırakılır.
Bir kasede un, yoğurt, limon suyu, yumurta ve 1 tatlı kaşığı tuz karıştırılarak terbiye hazırlanır.
Hazırlanan terbiye pişen köftelerin içine ilave edilir.
Tereyağı kavrularak çorbanın üzerine gezdirilir.
5 dakika daha kaynadıktan sonra üzerine kuru nane serpilerek servis edilir.
Not: Misket çorbası ana yemek olarak da servis edilebilir.