|
Moğol Bifteği |
|
hayran
Aşçı
Kayıt: 28.10.2016
Mesajlar: 18 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc120636
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2016
1,656 defa indirildi / yazdırıldı
|
Eyüp Sevinç
500g. biftek
1 yemek kaşığı taze zencefil
2 adet taze soğan
2 diş sarımsak
2 su bardağı sıvıyağ
Sos için;
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı susam yağı
1 çay kaşığı toz şeker
½ çay kaşığı mısır nişastası
Tuz
Karabiber
Derin bir karıştırma kabına sos için gerekli olan bütün malzemeleri koyup karıştırın. Hazırlamış olduğunuz sosun içerisine ince dilimlenmiş biftek etlerini yerleştirin. Etleri sos ile iyice harmanlayın. Etleri sosun içerisinde 30 dakika bekletin. Kızartma tavasına sıvıyağı koyup kızdırın. Kızan yağın içerisine, sos ile birlikte bekletmiş olduğunuz biftekleri koyun ve kızartın. Kızaran etleri servis tabağına alın. Ayrı bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvıyağı koyun. Orta dereceli ateşte yağı kızdırın. Kıyılmış sarımsak, zencefil ve iri doğranmış taze soğanları ekleyip 20 saniye soteleyin. Sotelediğiniz malzemeleri servis tabağındaki etlerin üzerine gezdirip hemen servis edin.
|
Moğol Usülü Et |
|
veysi
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.08.2020
Mesajlar: 20 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc152614
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2020
625 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
1 kilogram dana kontrfile (2 parmak kalınlığında şeritler halinde kesilmiş)
1 çay kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı elma sirkesi
1 tatl kaşığı bal
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı zencefil (rendelenmiş)
2 diş sarımsak (ezilmiş)
100 ml. soya sosu(1/2 su bardağı)
60 gram esmer şeker
1 yemek kaşığı nar ekşisi
250 mililitre su
2 su bardağı mısır nişastası (etleri bulamak için)
1 su bardağı sıvı yağ (etleri kızartmak için)
6 dal taze soğan (yeşil kısımları kullanılacak)
1 tatlı kaşığı susam
Geniş bir kasede doğranmış etleri, pul biber, elma sirkesi, bal, zeytinyağı ve karabiber ile karıştırıp buzdolabında 2 saat kadar bekleterek marine edin.
Bir sos tavasında zeytinyağı ile zencefil ve sarımsağı kokusu çıkana kadar soteleyin.
Ardından soya sosu, esmer şeker, nar ekşisi ve 250 ml suyu ekleyip ara sıra karıştırarak kaynamaya bırakın.
Sos kaynadıktan sonra ocaktan alın.
Marine olan etleri bir kapta mısır nişastası ile karıştırın ve fazla nişastayı etin üzerinden süzgeç yardımıyla eleyin.
Tavada kızdırdığınız sıvı yağda etlerin dışı pişmiş, içi hafif pembe olacak şekilde kızartın ve ocaktan alın. Yağını süzdürmek için havlu kağıt kullanabilirsiniz.
Bir tavada pişen etleri ve soya sosu karışımını birleştirin ve orta ateşte nişasta sosu koyulaştırana kadar pişirin.
Eti ocaktan alamadan hemen önce taze soğanın yeşil kısımlarını ekleyin ve ocaktan alın.
Servis esnasında arzuya göre üzerine susam serpiştirerek servis edebilirsiniz.
|
|