|
Mor Ekmek |
 |
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1739 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc149662
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2020
430 defa indirildi / yazdırıldı
|
Siyah havuç rendesi
1,5 su bardağı un
1 su bardağı su
Yarım çay kaşığı tuz
5 gram maya
1 çorba kaşığı ekşi maya
Bütün malzemeleri ekleyerek karıştırın. Sonrasında pişirebilirsiniz.
Not: Mayayı az koyarsanız ve bekleme süresi daha uzun olursa ekmek lezzetli olur.
Fotoğraf "aslı keremoğlu" tarafından gönderildi. 16.07.2020
|
Mor Ekmek |
 |
aslı keremoğlu
Aşçıbaşı

Kayıt: 11.07.2020
Mesajlar: 20 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc151753
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2020
487 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aksam.com.tr
Kırmızı mor sebze ve meyvelerin pigmentlerinden elde edilen bir unla veya evde mor havuç ve böğürtlenden elde edilen sularla ekmek yapılıyor. Evde mor havucu rendeleyip kaynattıktan sonra çıkan havuç suyunun birkaç saat soğumasını bekleyin. Havuç suyunu ayırıp, maya, un ve tuzun üzerine su yerine bu havuç suyunu koyun. Bu hamurdan ekmeğiniz şekil verin ve pişirin.
Not: Aynı hamurdan poğaça veya kek de yapılabilir.

|
|