1 su bardağı süt
50 gram margarin
2 çorba kaşığı kakao
1 paket petibör bisküvi
Muhallebi için:
1 çay bardağı un
1 çay bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı krem peynir
1 yumurta sarısı
Üzeri için:
Kakao
Tencereye süt, toz şeker ve kakaoyu alıp kaynatalım. Ateşten alalım. Üzerine kırılmış bisküvilerimizi ekleyelim ve karıştıralım. Hazırlamış olduğumuz bu karışımı streç film serdiğimiz tart kalıbının içine dökerek elimizle iyice bastıralım. Bu şekilde buzdolabında yarım saat bekletelim. Şimdi muhallebinin yapımına geçelim. Tencereye un, yumurta sarısı, toz şeker ve sütü alalım. Karıştırarak orta ateşte kıvamı koyulaşana kadar pişirelim. Ateşten alalım ve iki kaşık krem peynirimizi ekleyelim. Blender ile çırparak pürüzsüz bir hale getirelim. Soğuyan pastamızı dolaptan çıkaralım ve servis tabağına ters çevirerek alalım. Üzerindeki streç filmi kaldıralım ve hazırlamış olduğumuz muhallebiyi pastamızın üzerine dökelim. Spatula ile her tarafına iyice yayalım Üzerine kakao serpelim ve dilimleyerek servis yapalım.
|