Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Puding Tarifleri > Muhallebi (17 adet - 4,685,924 defa bakıldı)

Muhallebi


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Aşure Tarifleri
Elmasiye Tarifleri
İrmik Tatlısı Tarifleri
Jöle Tarifleri
Kazandibi Tarifleri
Keşkül Tarifleri
Muhallebi Tarifleri
Mus Tarifleri
Paluze Tarifleri
Pelte Tarifleri
Peynir Tatlısı Tarifleri
Puding Tarifleri
Su Muhallebisi Tarifleri
Sütlaç Tarifleri
Tavuk Göğsü Tarifleri
Zerde Tarifleri
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Muhallebi

Vatandaş
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.09.2005
Mesajlar: 60
Şehir: Bakü
Kısa URL: https://ml.md/lc1053
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2006
5,407 defa indirildi / yazdırıldı




1 litre süt
180 gr. şeker
90 gr. pirinç unu

Bir tencereye pirinç ununu ve şekeri koyup, sütü yavaş yavaş dökerek ezin. Muhallebiyi hafif ateşte koyulaşıncaya kadar pişiri. Pişen muhallebiyi kaselere dökerek servise sunun.


ML® Muhallebi için tıklayın



Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 09.09.2015


Muhallebi

mutfak çırağı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 09.03.2017
Mesajlar: 24
Şehir: Çorum
Kısa URL: https://ml.md/lc123693
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2017
1,137 defa indirildi / yazdırıldı




https://multicooker.com

Şeker – 150 gr
Nişasta – 90 gr
Süt – 1 litre
Vanilya şekeri – 10 gr
Toz tarçın

Nişastayı sütle (200 ml) karıştırın. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine kalan sütü (800 ml) dökün, şekeri ve vanilini ekleyin ve karıştırın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu SÜTLÜ TATLI/ MAMA, pişirme süresini 10 dakika olarak ayarlayın ve “Başlat” tuşuna basın. Çalışma modu bitmeden 5 dakika önce içine nişastalı sütü ekleyip karıştırın. Kapağı kapatmadan çalışma modu bitene kadar pişirin. Hazır tatlıyı kaseye dökün ve soğuması için 3 saat için buzdolabında bırakın. Üzerine tarçın serperek servis yapın.



Muhallebi

çılgın aşçı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.10.2017
Mesajlar: 26
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc129070
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2017
816 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.elele.com.tr

3 yemek kaşığı buğday nişastası
6 yemek kaşığı toz şeker
1 litre süt
1 yemek kaşığı tereyağı
Tarçın veya meyve dilimleri

Soğuk süt, nişasta ve şekeri tencereye alıp iyice karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya yakın tereyağını ilave edin. Üzeri boncuk boncuk olduğunda muhallebiyi kaselere paylaştırın. Üzerine tarçın serpip veya üzerinde meyve dilimleriyle birlikte servis yapın.



Muhallebi

ma-vi
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 03.03.2016
Mesajlar: 26
Şehir: Zonguldak
Kısa URL: https://ml.md/lc136149
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2018
673 defa indirildi / yazdırıldı




9 ölçü süt
1 ölçü pirinç unu
1 ölçü şeker

Tencereye sütü, pirinç unu'nu ve şekeri koyup, sulu bir bulamaç kıvamına getirin. Hafif ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşınca kaselere boşaltıp, arzu ederseniz üzerine tarçın serperek servis yapın.



Muhallebi

ibrahim ibo
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 11.02.2019
Mesajlar: 23
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc140444
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2019
728 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

1 tatlı kaşığı tereyağı
1/2 çay bardağı un
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker
5 su bardağı süt
İsteğe bağlı olarak tarçın
Servisimiz için;
1 adet muz veya 1 adet çilek
1 yemek kaşığı antep fıstığı veya 1 yemek kaşığı fındık tozu

Orta boylarda bir tencere seçiyoruz ve sütümüzü tenceremize alıyoruz. Eleğimiz ile nişastamızı ve unumuzu tencereye eliyoruz. Tel çırpıcı ile eklediğimiz malzemeleri topaklama olmamasına dikkat ederek karıştırıyoruz. Karıştırmaya devam ederken şekerimizi ekliyoruz ve topaklamaya dikkat ederek karıştırmaya dikkat ediyoruz. Muhallebimizin kıvam almaya başladığını fark ediyoruz. Muhallebimizin dibi tutmaması için başından ayrılmamamız gerekiyor. Kıvam yoğunlaşınca ocağımızın altını kapatıyoruz. Vanilya ve tereyağımızı hazırlayıp muhallebimize ekliyoruz. Vanilya ve tereyağımız ekledikten sonra muhallebimizi blenderdan geçirip tekrar kıvamını kazanmasını sağlıyoruz. Sonra muhallebimizi soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra buzdolabına muhallebimizi kaldırıp 1 saat bekletiyoruz. Sonrasında servis seçeneklerimizi ekleyip sunuma hazır ediyoruz.



Muhallebi

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 612
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc141000
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2019
1,591 defa indirildi / yazdırıldı




1 litre süt
1 su bardağı şeker
6 yemek kaşığı pirinç unu
Üzeri için:
Ceviz
Tarçın

Bir tencereye süt, şeker ve pirinç unu alınarak soğuk olarak karıştırılır.
Tencere ateşe oturtulur, sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirilir.
4 adet kaseye pay edilerek soğumaya bırakılır.
Muhallebilerin sıcaklığı gidince buzdolabına kaldırılır.
Üzerine tarçın serpilir, ceviz serpilir ve servis yapılır.



Muhallebi

bambucu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.08.2019
Mesajlar: 49
Şehir: Çorum
Kısa URL: https://ml.md/lc144785
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2019
384 defa indirildi / yazdırıldı




1 litre süt
4 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Hindistancevizi

Süt, un ve nişastayı bir tencereye koyup güzelce karıştırın.
Karışımınız kaynamaya yakınken şeker ve vanilyayı ilave edip karıştırın.
Tenceredeki karışım göz göz olmaya başlayınca tereyağını da ilave ederek iyice karıştırın.
Karışımı ocaktan alıp biraz ılınması için bırakın.
Ilık muhallebi karışımını kaplara paylaştırdıktan sonra buzdolabında 1 saat kadar bekletip hindistancevizi serperek servis edebilirsiniz.



Muhallebi

imsak
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.04.2020
Mesajlar: 45
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc156330
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2021
213 defa indirildi / yazdırıldı




1 çay bardağı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay bardağı çekilmiş ceviz (Üzeri için kullanılacak)
Tarçın (İsteğe bağlı)

Muhallebi yapımına sütü tencereye alarak başlayın. Un ve nişastayı elekten geçirip süte ekleyin ve tel çırpıcı ile pürüzsüz olana dek karıştırın. Şekeri de ilave edip karıştırmaya devam edin. Muhallebinizi karıştırdıkça kıvam alacak ve yoğunlaşacak. Dibini tutturmak için başından ayrılmayın. Kıvamı yoğunlaşınca ocağın altını kapatıp vanilya ve tereyağını ekleyip blenderdan geçirin. Soğuyunca dolaba kaldırın ve en az 1 saat bekleyip servis edin.


Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 21.10.2024


Muhallebi

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc156588
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2021
249 defa indirildi / yazdırıldı




4 bardak süt
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı margarin
1 çay bardağı buğday nişastası
1 paket vanilya

Bir tencerede; nişasta süt ve şeker karıştırılarak kaynatılır.
Göz göz olmaya başlayınca içerisine margarin atılır. Ocağın altı kısılarak bir kaç dakika kaynamaya bırakılır.
Ocaktan alınarak vanilya eklenir topaklanma olması halinde mikserle karıştırılır.
Kaselere dökülür ve üzerine isteğe göre tarçın, ceviz serpilerek servise hazır olur.



Muhallebi

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc167682
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2022
177 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım su bardağından biraz fazla şeker
1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
3 yemek kaşığı un
4.5 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

Uygun bir tencereye toz şeker, nişasta, un ve sütü alarak tel çırpıcı ile güzelce çırpalım. Pürüzsüz bir kıvam aldıktan sonra tencereyi ocağa alalım ve karıştırarak pişirelim. Muhallebimiz koyulaşıp göz göz olduktan sonra ocaktan alalım ve içerisine tereyağı ve vanilya ilave edelim. Tereyağı eriyene kadar tekrar karıştıralım. Muhallebimizin kıvamı soğudukça koyulaşacaktır. Hazırladığımız muhallebimizi servis kaselerine paylaştıralım ve üzerini bir kaşık yardımı ile düzeltelim. Tatlılarımız oda ısısına geldikten sonra üzerini streç ile kapatalım ve dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım. En az 3 saat dinlenmeye bırakalım. Dinlenen muhallebimizi dolaptan alalım ve dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim.



Muhallebi

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc167683
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2022
167 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin
Hindistancevizi
1 litre süt
4 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker

Sütü, unu ve nişastayı tencereye koyun, kaynamaya yakın şeker ve vanilyayı ilave ettikten sonra göz göz olunca margarini koyup iyice karıştırın. Biraz soğuktan sonra ister kalıba isterseniz de bardağa koyup buzlukta bir saat kadar bekletip çıkartın. Ardından Hindistan cevizine bulayıp buzdolabında bekletin. İki üç saat sonra istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 19.02.2024


Muhallebi

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc170044
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2023
198 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

3 yemek kaşığı Dr. Oetker Buğday Nişastası
1 çay bardağı toz şeker
2,5 su bardağı süt

Toz şeker ve nişastayı tencereye alıp kaşık ile karıştırın. Sütü ilave edin ve tekrar karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın.
Kaynamaya başayınca ocağı kısın ve 2 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve kaselere paylaştırın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın.
Muhallebiyi soğuk olarak arzuya göre Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.



Muhallebi

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172150
Gönderme Tarihi: 19.May.2023
139 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı toz şeker
5 su bardağı süt
1 paket vanilin
3 yemek kaşığı toz şeker
½ çay bardağı un (elenmiş şekilde)
3 yemek kaşığı buğday nişastası (elenmiş şekilde).
Servisi için:
1 yemek kaşığı toz halde bulunan antepfıstığı (isteğe bağlı farklı malzemeler kullanılabilir).

5 su bardağı soğuk süt geniş tencereye boşaltılır. 3 yemek kaşığı buğday nişastası, yarım çay bardağı un ve 1 su bardağı toz şeker eklenerek ocağın altı açılır.
Koyu bir kıvam alana kadar ara ara karıştırılarak pişirilir.
Kıvam aldıktan sonra muhallebinin altı kapatılır.
Henüz sıcak haldeyken 1 tatlı kaşığı tereyağıyla 1 paket vanilin eklenerek çırpılır.
Muhallebi servis kaselerine paylaştırılır ve soğumaya bırakılır.
Antepfıstığıyla süslenerek tatlandırılan muhallebi servis edilir.

Not: Ocağın altı kapalıyken çırpma teli yardımıyla tüm malzemeler çırpılarak karıştırılır. Karışımın içerisinde topaklanma olmadığından emin olununca ocağın üzerine koyulur.



Muhallebi

sunu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 11.03.2011
Mesajlar: 23
Şehir: Bingöl
Kısa URL: https://ml.md/lc62647
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2023
3,013 defa indirildi / yazdırıldı




7 bardak (1 kilo 250 gr.) süt
1 bardak toz şeker
Yarım kahve fincanı nişasta
1,5 kahve fincanı pirinç unu
1 fiske tuz
1/4 bardak su

Sütü tencereyi koyunuz. Şekerle tuzu da katıp orta harlı ateşte kaynamaya bırakınız. Ayrı bir kaba nişasta ile unu koyunuz. Üstüne karıştıra karıştıra, azar azar suyu dökünüz. Nişasta ile pirinç ununu, 1/4 bardak su içinde iyice erittikten sonra bu karışımı kaynamakta olan sütün içine, yine karıştıra karıştıra, azar azar kaynatınız. Karıştırmayı bırakmadan süt boza kıvamına gelinceye kadar pişiriniz. (Muhallebide un kokusu kalmamalıdır). Sonra hemen ateşten indirip kâselere boşaltınız.



Muhallebi

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc173923
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2023
182 defa indirildi / yazdırıldı




Süt
Un
Buğday nişastası
Toz şeker

5 su bardağı soğuk sütü geniş bir tencereye aktarın.
Yarım çay bardağı un,
3 yemek kaşığı buğday nişastası ve 1 su bardağı toz şekeri ilave ettikten sonra ocağın altını açın.
Ara ara karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
Kıvam alan muhallebinin altını kapatın.



Muhallebi

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc176711
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2024
163 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
1 paket vanilin
Üzeri İçin:
Taze meyve dilimleri (çilek, muz, şeftali gibi)
Ceviz veya fındık içi
Tarçın

Süt bir tencereye alınır. İçine toz şeker ve irmik eklenip karıştırılır.
Ocağın üzerinde orta ateşte karışım kaynamaya başlayana kadar karıştırarak pişirilir.
Kaynamaya başladıktan sonra altı kısılır ve karışım göz göz olup koyu bir kıvam alana kadar ara sıra karıştırarak pişirilir.
Ocaktan alınan muhallebi biraz ılıyınca içine yoğurt eklenir.
İsteğe bağlı olarak içine vanilin eklenebilir.
Muhallebi kaselere paylaştırılır.
Üzerine taze meyve dilimleri, ceviz veya fındık içi serpiştirilir.



Muhallebi

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc176819
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2024
154 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

Yarım su bardağından biraz fazla şeker
1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
3 yemek kaşığı un
4,5 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Tarçın veya fındıkla süsleyebilirsiniz

Muhallebi yapmak için önce uygun bir tencereye toz şeker, nişasta, un ve sütü alarak tel çırpıcı ile güzelce çırpalım.
Pürüzsüz bir kıvam aldıktan sonra tencereyi ocağa alalım ve karıştırarak pişirelim.
Muhallebimiz koyulaşıp göz göz olduktan sonra ocaktan alalım ve içerisine tereyağı ve vanilyayı ilave edelim.
Tereyağı eriyene kadar tekrar karıştıralım. Muhallebimizin kıvamı soğudukça koyulaşacaktır.
Hazırladığımız muhallebimizi servis kaselerine paylaştıralım ve üzerini bir kaşık yardımı ile düzeltelim.
Tatlılarımız oda sıcaklığına geldikten sonra üzerini streç ile kapatalım ve dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım. En az 3 saat dinlenmeye bırakalım.
Dinlenen muhallebimizi dolaptan alalım ve dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim.







Muhallebi Tarifleri Puding Tarifleri



(17 adet Muhallebi 4,685,924 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort