|
Muhallebili Elma Tatlısı |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc55736
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2010
2,593 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet elma
2/3 su bardağı dövülmüş ceviz
1 - 2 çay kaşığı tarçın
1/2 litre süt
3 yemek kaşığı un
8 çorba kaşığı toz şeker
1/2 paket vanilya
Elmaları az suda haşlayın.
Ceviz ve tarçını iyice karıştırın, tarçın tadını seviyorsanız 2 çay kaşığı koyun.
Süt ve unu iyice pişirdikten sonra ocağı kapatın ve şekerini ekleyerek karıştırın.
Pişen elmaların içine ceviz tarçın karışımını doldurun.
Üzerilerine yaptığınız muhallebiyi gezdirin. Süsleyerek servis edin.
|
Muhallebili Elma Tatlısı |
|
mavi menekşe
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.11.2017
Mesajlar: 26 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc129551
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2017
1,053 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
4 sarı elma
4 yemek kaşığı toz şeker
8 kare bisküvi
Krema için
750 ml süt
1 yumurta
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tereyağı
İç malzeme için:
Dövülmüş ceviz
Kuru üzüm
Tarçın
Üzeri için:
Hindistancevizi
Elmaların kabuklarını soyup ikiye kesin. Çekirdeklerini çıkarın. Geniş bir tencereye çekirdek boşlukları alta gelecek şekilde yerleştirin. Üzerlerine birer yemek kaşığı toz şeker serpin. Elmaların yarısına gelecek kadar su ekleyip iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Tereyağı hariç krema malzemelerini sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Yağı ekleyip karıştırarak eritin. İç malzemeyi bir kasede karıştırın. Pişen elmaların çekirdek yuvalarını iç malzemeyle doldurun. Üzerine bir bisküvi kapatın. Bisküvi altta kalacak şekilde geniş kenarlı bir kaba dizin. Üzerlerine kremayı yayın. En üste bol hindistan cevizi serpin. Buzdolabında 1 saat bekletin. Servis yapın.
|
Muhallebili Elmalı Tatlı |
|
h.yıldırım
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.02.2014
Mesajlar: 23 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc130853
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2018
891 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Avuç Ceviz
1 Kg Elma
1 Tatlı kaşığı Tarçın
1 Su bardağı Toz Şeker
Muhallebi İçin:
2 Parça Damla Sakızı
2 Çorba Kaşığı Nişasta
1 Litre Süt
1 Su bardağı Toz Şeker
2 Çorba Kaşığı Un
1 kg. elmadan iki tanesini üzeri için ayırdıktan sonra geri kalanı soyup rendeliyoruz. Rendelenmiş elmaları tencereye alıyoruz. Üzerine şekeri ilave ederek biraz soteliyoruz. Daha sonra üzerine tarçın ve ceviz ilave ederek kaynadıktan sonra 2-3 dk. pişiriyoruz. Pişen elmalı harcı tepsimizin dibine alıp yayıyoruz. Diğer tarafta muhallebisi için tencereye soğuk sütü alıyoruz. Toz şeker, nişasta, un ve damla sakızını ekleyip çırpma teliyle karıştırarak göz göz olana kadar pişiriyoruz. Daha sonra elmaların üzerine hazırlamış olduğunuz muhallebiyi tepsinin bir kenarından başlayarak kademeli olarak döküyoruz. Bu sırada üzeri için ayırmış olduğumuz elmaların içini oyup halka halka doğruyoruz. Elma halkalarını suda 5 dk. pişirip kevgirle alarak susuz bir şekilde tatlımızın üzerine diziyoruz. Yuvarlakların ortasına da mutfağımızda varsa birer kiraz şekerlemesi veya mevsim meyvelerinden koyabiliriz. Elma dilimlerinin arasına tarçın serptikten sonra tatlımızı buzdolabında soğutup dilimleyerek servis yapıyoruz.
|
Muhallebili Elmalı Tatlı |
|
h.yıldırım
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.02.2014
Mesajlar: 23 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc130854
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2018
904 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bardak su
1/2 bardak şeker
3-4 adet karanfil
3 orta boy kırmızı elma
6 yemek kaşığı şeker
Muhallebisi için:
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1/2 bardak şeker
3-4 damla vanilya özütü
50 gr sana klasik
1/2 bardak su
1/2 cay kasıgı kırmızı gıda boyası
İlk olarak 1 bardak su yarım bardak seker ve karanfiller yayvan bir tencerede 2-3 dakika kaynatılır ardından soyulup iç kısmı temizlenmiş olan elmalar ilave edilir yarım bardak suda yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası karıstırılıp eklenir. Elmaların üzerine birer yemek kaşıgı seker serpilir. Elmalar yumusayıncaya kadar pişirilir.
Muhallebisi için süt seker ve nişasta iyice çırpılarak orta ateşte pişirilir. ceylan gözü olunca ateşten alınır. vanilya özütü ve margarin eklenerek hızlıca karıstırılır ve sogumaya bırakılır. Elmalar pişince borcama alınır soguyan muhallebi üzerine sıkma torbası veya kaşık yardımı ile dökülür. Üzerini toz fıstık ile süsleyebilirsiniz.
|
Muhallebili Elma Sürprizi |
|
pinpon
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.06.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc143442
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2019
794 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
8 adet golden elma
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı kadar fındık veya badem
1 çay bardağı dolmalık üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın
Arzuya göre süslemek için nar
Muhallebisi için:
1,5-2 su bardağı süt
3 silme yemek kaşığı buğday nişastası
Yarım su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Üzüm, dövülmüş fındık veya badem, tarçın ve şekerin bir kısmını karıştırın. Diğer tarafta elmaların kabuklarını soyun. Tam orta kısmını en üstünden başlayarak dibine kadar oyun. Elmaları pişireceğiniz tencereye dizip, oyuklarına iç malzemenizi doldurun. Üzerine de kalan şekeri serpin ve yarım çay bardağı su dökün. Elmaları ağır ateşte hafif yumuşayana dek yaklaşık 20 dakika pişirin.
Elmalar pişerken muhallebiyi hazırlayın. Nişastayı ve bir bardak sütü tencerede yarım su bardağı şeker ile birlikte karıştırarak pişirin. Yavaş yavaş koyulaşmaya başlayınca kalan sütü de azar azar ekleyin. Eğer boza kıvamında bir muhallebi olursa kalan sütü eklemeyin. En son yağını ve vanilyayı ekleyip altını kapatın.
Elmalarınız pişince tencerede soğuttuktan sonra servis tabağına alıp hepsinin üzerine muhallebinizi pay edin. Arzuya göre narla, fındıkla ya da tarçınla süsleyin.
|
Muhallebili Elma Tatlısı |
|
serdarzaimoğlu
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.11.2007
Mesajlar: 20 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc19630
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2022
5,678 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet elma
5 adet dövülmüş ceviz
3 çorba kaşığı esmer şeker
2 adet muz
Muhallebi için:
500 ml süt
3 çorba kaşığı kepekli un
5 çorba kaşığı esmer şeker
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı margarin
Elmaların kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Tencereye alıp ceviz ve esmer şeker ekleyin. Kısık ateşte arada bir karıştırarak suyunu çekene kadar pişirin. Islanmış orta büyüklükteki bir cam tepsiye yayın. Üzerine dilimlenmiş muzu dizin. Muhallebi için süt, un, esmer şeker ve vanilyayı bir tencereye alıp, kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Tencereyi ocaktan indirmeye yakın margarini ekleyin. Elmalı karışımın üzerine dökün. 1 gece buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.
ML® Elmalı Hamur Tatlısı için tıklayın ML® Elmalı Eyyam Tatlısı için tıklayın
|
Muhallebili Elma Tatlısı |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162874
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2022
254 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 adet elma
1 su bardağından biraz fazla toz şeker
Yarım su bardağı su
Üzeri için:
Yarım kg süt
3 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Süslemek için:
Antepfıstığı, nar taneleri ve nane yaprakları
Elmaların kabuklarını soyup, çekirdek yataklarını sebze oyacağı ile çıkartın. Tencereye dizin. Üzerine şekeri ve suyu ekleyin. Suyunu çekinceye kadar pişirin. Pişen elmaları servis tabağına alın. Bir tencerede süt, yumurta, un ve tozşekeri kısık ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan indirmeden önce vanilyayı ekleyip karıştırın. Muhallebiyi sıcakken elmaların üzerine gezdirin. Muhallebi soğuyunca antepfıstığı, nar ve nane yaprakları ile süsleyin.
|
|