|
Muhallebili Kek |
|
Tanju Çakır
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2020
Mesajlar: 44 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc151248
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2020
6,292 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı toz şeker
4 adet yumurta
1 su bardağı un
1 paket vanilya ve kabartma tozu
Keki ıslatmak için;
2 yemek kaşığı şeker
2 su bardağı soğuk süt
Muhallebisi için;
1 su bardağı toz şeker
1 litre süt
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Üzerini süslemek için;
İsteğinize göre çilek gibi renkli meyveler, Hindistan cevizi, ceviz, fındık veya fıstık olabilir.
Öncelikle yumurta ve şekeri mikser ile beyazlaşana kadar çırpın. Ardından vanilya, kabartma tozu, unu ekleyin ve tekrar karıştırın.
Dikdörtgen borcamı yağlayın ve kek hamurunu dökün ve 180 derece fırına sürün. Piştikten sonra çıkarın. Kürdan yardımı ile kontrol edin ve keki soğumaya bırakın.
Süt ve şekeri karıştırın kek tamamen soğuyunca üzerine dökün.
O sırada muhallebiyi hazırlayın. Krem şanti hariç bütün malzemeleri tencereye alıp karıştırın.
Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın ve soğumaya bırakın.
Ilık hale geldikten sonra ocaktan alın ve krem şantiyi ekleyerek mikser yardımı ile çırpın. Karışımın ardından kekin üzerine dökün. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
|
Muhallebili Kek |
|
ilaydam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.08.2009
Mesajlar: 30 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc39729
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2009
2,805 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı yoğurt
1,5 çay bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Muhallebi için:
2 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı pirin unu
1 tatlı kaşığı nişasta
Üzeri için:
2 çorba kaşığı pudra şekeri
Yumurta, şeker iyice çırpılır. Üzerine yoğurt, yağ katılır biraz daha çırpılır. Sonra vanilya, kabartma tozu ve un eklenir. Karışım ortası delik olmayan, yuvarlak kek kalıbına dökülür. 170 derece fırında 45-55 dakika kadar pişirilir. Kek fırından çıktıktan sonra yarım saat dinlendirilir. Enine kesilir. Muhallebi malzemesi bir tencereye konur. Sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir. İlk kat kekin üzerine sıvanır. İkinci kat konur. Üzerine pudra şekeri elenir.
ML® Pudingli Kek için tıklayın
ML® Kekli Muhallebi için tıklayın
ML® Kekli Muhallebi (görsel)
|
Muhallebi Keki |
|
mavi menekşe
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.11.2017
Mesajlar: 26 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc129547
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2017
949 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
115 g tereyağı
4 yumurta
150 g pudra şekeri
1 yemek kaşığı su
115 g un
480 ml süt
1 tatlı kaşığı vanilya özü
Üzeri için:
File antepfıstığı
Tereyağını bir tavada eritip soğuması için kenara alın. Yumurtaların aklarını ve sarılarını iki ayrı kaseye alın. Yumurta aklarını çırpma kabına alarak katılaşana kadar mikser yardımıyla çırpın. Ayrı bir kapta yumurta sarıları, pudra şekeri, eritilmiş tereyağı ve bir yemek kaşığı suyu ilave ederek bir çırpıcı yardımıyla çırpıp karışıma ekleyin. Bir spatula yardımıyla tüm malzemeyi iyice karıştırın. Son olarak un, süt ve vanilya özünü ilave ederek tüm malzeme özdeşleşinceye kadar karıştırmaya devam edin. Harcı, yağladığınız kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 50 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kare dilimler halinde kesip servis yapın.
|
|