Kısa URL: https://ml.md/lc117235
Gönderme Tarihi: 31.May.2016
3,809 defa indirildi / yazdırıldı
250 gr. margarin
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
3,5 - 4 su bardağı un
İçi için:
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çorba kaşığı toz şeker
1 paket damla sakızı
Erimiş margarinle tüm hamur malzemeleri karışır ve yoğurulur. İçine konacak olan muhallebi 1 gün önceden pişer ve buzdolabında bekletilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır. Elde açılır ve içine 1 kaşık muhallebi konarak kapatılır. Ters çevrilerek yağlanmış tepsiye dizilir. Fırında fazla kızarmadan pişirilir. Pudra şekerine bulanarak servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc142415
Gönderme Tarihi: 02.May.2019
589 defa indirildi / yazdırıldı
250 gram tereyağı (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
6 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
Muhallebisi için:
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı hindistancevizi
Yumurta sarısı ve şekeri çırpıp tencereye alın. Un ve süt ekleyip karıştırarak pişirin. Muhallebi kaynamaya başlayınca Hindistan cevizi, vanilya ve 1 yemek kaşığı tereyağı koyun. Yağ eriyene kadar kaynatın. Hazırladığınız karışımı miksere alıp soğuyana kadar çırpın. Bir süre buzdolabında bekletin.
Yumuşamış tereyağı, kakao, sıvı yağ, toz şeker, yoğurt, vanilya ve kabartma tozunu karıştırın. Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur tutun. Hamuru 20 dakika bekletin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp merdane yardımıyla açın.
Açtığınız hamurun içine, 1 tatlı kaşığı kadar muhallebi koyup hamuru top haline getirin. Hamurun birleşme kısmı tepsiye gelecek şekilde dizin. 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.