Kısa URL: https://ml.md/lc152311
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2020
516 defa indirildi / yazdırıldı
1 paket hazır baklavalık yufka
Muhallebisi için:
5 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı ince dövülmüş ceviz içi
Üzeri için:
150 gram eritilmiş tereyağı
Şerbet için:
4 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Un, şeker, vanilya ve sütü bir tencereye alıp güzelce çırpın.
Tencereyi ocağa alıp sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Tereyağını da muhallebiye ekleyip çırparak yağı muhallebinin içinde eritin.
Ceviz içini de muhallebiye ilave edin.
Üzeri muhallebiyi kaymak tutmaması için arada karıştırarak soğumaya bırakın.
Tereyağını bir tavada eritin.
Dört adet baklavalık yufkayı aralarına tereyağı gezdirerek üst üste dizin.
Yufkaları 10 santimetre genişliğinde şeritler halinde kesin.
Şeritlerin bir ucuna muhallebiden koyup tatlıyı muska şeklinde sarın.
Tepsiyi yağlayıp sardığınız muskaları tepsiye yerleştirin.
Kalan tereyağını da fırçayla tatlıların üzerine serin.
Fırını ısıtıp tatlıları fırına verin ve üstleri kızarana kadar pişirin.
Tatlıyı fırından alıp ılınan şerbeti tatlıların üzerine gezdirin.
Şerbeti çeken tatlıyı tabaklara aldıktan sonra üzerine ince dövülmüş ceviz serpip servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc162190
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2022
385 defa indirildi / yazdırıldı
20 adet baklavalık yufka
3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Muhallebi İçin:
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1/2 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Şerbet İçin:
1.5 su bardağı su
1.5 su bardağı toz şeker
2-3 damla limon suyu
Üzeri için:
Antepfıstığı
Muhallebi malzemelerini tencereye alın ve ocağa oturtun. Sürekli karıştırarak koyulaşana dek pişirin. Ocaktan alıp soğutun. Şerbet için su ve toz şekeri bir tencereye alıp kaynayana kadar karıştırın. Kaynayınca limon suyunu ekleyip soğumaya bırakın. 4 adet baklava yufkasını aralarına tereyağı sürerek üst üste koyun. En son katı koyduktan sonra yufkanın uzun kenarını 5 eşit parçaya bölün. Her parçanın ucuna 1 tatlı kaşığı muhallebi koyup üzerine biraz dövülmüş ceviz ekleyin ve muska şeklinde sıkıca sarın. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Soğuk şerbeti sıcak muskaların üzerine döküp birkaç dakika sonra ters çevirin. Antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın.