|
|
Muhallebili Revani |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173109
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2023
197 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.bim.com.tr
Şerbet için:
3 su bardağı Şafak toz şeker
4 su bardağı su Yarım limon suyu
Keki için:
6 adet Bili Bili yumurta
7 çorba kaşığı, 200 gr, Pervin tereyağı
2 su bardağı, 400 gr, Dost yoğurt
1 + çeyrek su bardağı, 175 gr, Şafak toz şeker
1 su bardağı, 110 gr, Efsane un
3 su bardağı, 435 gr, Yazgan irmik
1 paket Destan vanilin
1 paket Destan kabartma tozu
Muhallebi için:
2,5 su bardağı Dost süt
1 su bardağı Şafak şeker
2,5 çorba kaşığı Yazgan nişasta
1 adet Destan vanilin
1 adet Bili Bili yumurta
1,5 çorba kaşığı Pervin tereyağı
Yarım limon kabuğu
Süslemek için:
Limon kabuğu
Toz hindistancevizi
Taze nane
Şerbeti için bir kâseye 3 su bardağı toz şeker ve 4 su bardağı suyu orta ateşte karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca içerisine yarım limon suyu ekleyin ve 3 dakika daha kaynatın. Hazırlanan şerbeti soğutun.
6 adet yumurta ve 1 su bardağı ve çeyrek su bardağı toz şekeri ayrı bir kâseye alın. Karışım 2 katına çıkana kadar mikser ile çırpın.
2 su bardağı yoğurdu da karışıma ekleyin ve çırpmaya devam edin.
7 çorba kaşığı erimiş tereyağını yavaş yavaş ekleyin. Tereyağının sıcak olmamasına dikkat edin.
1 su bardağı un, 3 su bardağı irmik, 1 paket vanilin ve 1 paket kabartma tozunu karışıma ekleyin ve karışım homojen bir kıvam alana kadar çırpın.
Yağlanmış fırın kabına karışımı koyun. Keki önceden ısıtılmış 200 derece altlı üstlü fırında 45 dakika pişirin.
Fırından çıkan revani kekine şerbeti gezdirerek ekleyin ve 15 dakika bekletin.
Muhallebi için 2,5 su bardağı süt ve 1 su bardağı toz şekeri ısıtın. İçerisine 2,5 çorba kaşığı nişastayı çırparak ekleyin.
Karışım kıvam almaya başlayınca içerisine 1 adet vanilini ekleyin ve 1 tur karıştırın.
Ocağın altını kapatın ve ayrı bir kâseye 1 yumurta kırın. Yumurtanın içine azar azar muhallebiden ekleyerek karıştırın. Bu aşamada yumurtayı sıcak muhallebi ile tanıştırmak gerekir. Yumurtayı muhallebiye ekleyerek karıştırın.
Son olarak muhallebiye 1,5 çorba kaşığı tereyağı ekleyin ve tereyağını karıştırarak eritin.
Revaniyi bir tabakta ters çevirin. Üzerine hazırlanan muhallebiye dökün ve kenarlarına Hindistan cevizi serpin. Dilerseniz üzerine limon kabuğu ve taze nane ekleyebilirsiniz.
|
Muhallebili Revani |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc158029
Gönderme Tarihi: 31.May.2021
329 defa indirildi / yazdırıldı
|
Keki için:
3 yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 tepeleme su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Muhallebisi için:
3 su bardağı süt
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı dolusu hindistancevizi
1 yumurta
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı toz şeker
Şerbeti için:
2,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu
İlk önce muhallebili revani tatlımızın şerbeti hazırlayalım. Tencereye suyu ve şekeri ekleyerek karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu da ekleyerek 5 dakika kaynatarak ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Bir yandan şerbet soğurken, diğer yandan muhallebili revaninin kekini hazırlayalım. Bunun için; önce yumurta ve şekeri güzelce çırpın. Diğer malzemeleri de ilave ederek kek hamurunu hazırlayın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın kabına hamur boşaltın ve 190 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Kek pişerken zaman kaybetmeden tatlının muhallebisi hazırlamaya başlayalım. Bunun için; vanilya hariç diğer malzemeler karıştırdıktan sonra ocağa alın. Malzemeler muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin. Karıştırmaya ara vermeyin ki muhallebiniz topaklanmasın.
Kaynadıktan sonra vanilya ekleyerek karıştırın ve ocaktan alın. Keki fırından çıkardıktan sonra 10 dakika kadar ilk sıcağının çıkmasını bekleyin.
Sonrasında keki, yağlı kağıt ile birlikte fırın kabından tezgaha alın. Kolaylık olması açısından önce ortadan ikiye ayrın ve kareler halinde kesin.
Alt katı tekrar fırın kabına yerleştirin. Üzerine şerbetin yarısından biraz azı gezdirin. Muhallebiyi tekrar biraz karıştırıp kekin üzerine yayın.
2. kat keki de kapatarak şerbetin kalanı da üzerine boşaltın ve şerbetini çekip soğuması için yarım saat kadar bekletin. Buzdolabında 3-4 saat kadar iyice soğutup servis edebilirsiniz.
|
Muhallebili Revani |
|
oluş
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.01.2014
Mesajlar: 24 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc136143
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2018
1,972 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yumurta
4 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı irmik
1 tepeli su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
Şerbeti:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limon
Muhallebisi:
3,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı şeker
50 gr tereyağı
2-3 adet damla sakızı
1 paket vanilya
Yumurta ve şekeri çırpın. Yoğurt, yağ ve limon kabuğunu ekleyip, yeniden karıştırın. Un, irmik, kabartma tozunu ekleyip, kek kıvamında bir hamur elde edin. 200 derecelik fırına sürün, üzeri kızarana kadar pişirin.
Çok cıvık veya çok koyu olmayan bir şerbet hazırlayın. Sıcak şerbeti, soğuk veya ılık tatlının üzerine dökün. Kürdanla bir kaç yerinden delin ki, şerbeti içine kolay çeksin. Şerbeti çekerken muhallebisini hazırlayın.
Tereyağı ve şeker haricindeki malzemeleri tencereye alın. Damla sakızını bir havanda dövüp o şekilde ilave edin. Karıştırarak pişirin. En son tereyağını ve şekeri ekleyip 5 dakika kadar çırpın.
Şerbetini çekmiş olan tatlının üzerine muhallebiyi dökün. 2 saat kadar dinlenmiş olan tatlınız servise hazır.
|
|
Muhallebili Revani Tarifleri Kemal Paşa Tarifleri
|
|