https://www.droetker.com.tr
Hamur:
1,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2,5 su bardağı ince öğütülmüş kabuksuz badem
1,5 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 limon kabuğu rendesi
0,5 çay bardağı süt
50 g eritilmiş tereyağı
1 yumurta akı
Üzeri için:
2 - 3 yemek kaşığı öğütülmüş badem
3 - 4 adet kabuksuz badem
Kaplama:
80 g beyaz çikolata
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine öğütülmüş badem, pudra şekeri ve şekerli vanilini ekleyip kaşık ile karıştırın. Üzerine limon kabuğu rendesi, süt, eritilmiş tereyağı ve yumurta akını ilave edin. Mikserin hamur karıştırıcı uçları ile malzemeler karışıncaya kadar çırpın. Daha sonra hamuru eliniz ile kısa bir süre yoğurup streç film üzerine alın, 20 cm uzunluğunda ve 6 cm çapında rulo şekline getirerek sarın. Buzdolabının dondurucu bölümüne alın ve 1 saat bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayın ve ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 160 °C
Turbo pişirme: 150 °C
Hamuru dondurucudan çıkarıp bıçak yardımı ile 1,5 cm eninde dilimleyin. Fırın tepsisine sıralayıp üzerlerine öğütülmüş badem serpin. Bütün bademleri uzunlamasına kesin. Hamurların üzerine mum şeklinde birer adet badem batırın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin ve fırça yardımı ile kurabiyelerin kenarlarını kaplayın. Pişirme kağıdı üzerine sıralayın, çikolata donuncaya kadar bekletin ve servis yapın.
|