|
|
Mumbar Dolması |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc78369
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2012
2,280 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Mutlu Aile
2 Çorba Kaşığı zeytinyağı
1 Çorba Kaşığı salça
1 Adet koyun işkembesi
1,2 Demet maydanoz
2,3 Adet soğan
2 Su Bardağı bulgur
250 gr kıyma
1 Tatlı Kaşığı kırmızı toz biber (Cılgalan)
1 Tatlı Kaşığı tuz
Kıymayı tencerede kaşıkla ezerek kavurun. Kıymanın suyu çekilir çekilmez yağ ve zeytinyağı ekleyin. Doğranmış soğanları ekleyin kavurun. Salçayı, kırmızı ve karabiberi ekleyin kavurun. Bulgur ekleyin ve kavurun. Tuzu ve kaynar suyu ekleyin, suyu çekene kadar orta ateşte tencere kapalı olarak pişirin. Bulgurlar tamamen pişmeyecek yarı pişmiş olacak dikkat edin. Şimdi sudan çıkardığınız mumbarları bu içle dolduracağız. Doldururken dikkat etmeniz gereken husus çok sıkı doldurmamak. Pişince şişecek olan bulgurları düşünüp biraz gevşek doldurup kenarlarını dikeceğiz. Sanırım yerken zevkle çıkardığınız iplikleri düşünerek dikmenin zorluğunu hafifletebilir ya da verdiğiniz zamanın tadını çıkartabilirsiniz. Bohçayı andıran bu şirin mumbarları düdüklü tencereye doldurun üzerine biraz tuz atın, altına biraz kaynar su koyun. Suyu çok fazla koyarsanız lezzet suya dağılır tenceredeki mumbarların yarı seviyesine kadar koysanız yeterli olacaktır. Ya da en iyi ayarlama ikinci denemenizde olacaktır. İyi bir düdüklü tencereye göre yaklaşık 30 dak. pişirin. Servis yapınca iplikleri güzelce çıkarın ve mumbarları için üzerine tel tel didin.
TEMİZLEMESİ: İşkembeyi iyice yıkayın, el büyüklüyünde ister kare ister üçgen parçalara ayırın. Kaynar suya batırın ve hemen çıkarın işkembe üzerinde kalan son kirleri bıçakla kazıyın yeteri kadar beyazlamadıysa tekrar kaynar suya batırın ve çıkarın tekrar kazıyın ama sakın işkembeleri kaynatmayın. İyice beyazlayan işkembeleri 2-3 saat limonlu suda bekletin.
|
Mumbar (Bumbar) Dolması |
|
Nesli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.05.2010
Mesajlar: 139 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc76397
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2012
1,912 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Adet sogan
2 Adet Domates
200 gr kıyma
1 Çay Kaşığı limon tuzu
2 Adet bagırsak
1 Demet maydanoz
2 Su Bardağı pirinç
1 Çorba Kaşığı tuz karabiber toz kırmızı biber
1 Çay Bardağı sirke
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik Kase
Bağırsakları ters yüz etmeden kaba pisliği kasabınızdan akıtmasını rica edin, temizlenmiş bağırsakların çeşmenize takarak tekrar temizleyin, pisliğin yağlı dış yüzeye bulaşmamış olmamasına dikkat edin, derince bir kapta limonlu tuzlu hazırlayın, bağırsakları bekletin (1-2 saat) Bağırsakları bir mil veya parmak yardımıyla tersine cevirin, tekrar hazırladığınız sirkeli, limonlu, tuzlu suda mıncıklayarak temizleyin (iç yüzey, dışta olmalı) (1-2 saat bu suda bekletebilirsiniz) Bağırsakların yağlı yüzeyi dışta olacak şekilde tekrar çevirelim, sudan geçirerek dolduralacak hale getirelim(parlak iç yüzey içte olmalı) Bağırsaklarımız dezenfekte olmak üzere sirkeli ve limonlu suda beklerken, içimizi hazırlayalım, soğanımızı karınca başı doğrayalım ve domateslerimizi rendeleyelim, maydanozlarımı incecik kıyalım. Kıyma pirinç karabiber tuz ve margarin ile karıştırarak dolma içini hazırlayalım. Patlıcan dolma oyacağına içi koyarak veya parmak yardımıyla içi dolduralım, arzuya göre porsiyonluk temiz bir makara ipliği ile bağlayalım. Tencerenize dolma seviyesinde sıcak su ekleyin. Bu tarifi pişirmek, tamamen bağırsaklarınızın pişme süresi ile ilgili, bağırsaklarınız pişmeye yakın üstünü kızartma üzere fırınlayabilirsiniz (yaklaşık 50-60 dk. önce harlı, daha sonra yavaş ateşte pişirme süresi)
|
|
Mumbar (Bumbar) Dolması Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|