Kısa URL: https://ml.md/lc94896
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2014
1,664 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı sıvıyağ
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağ un
10 adet mürdüm eriği
1 avuç File badem
Mürdüm eriklerini yıkayıp ortadan ikiye bölerek çekirdeklerini çıkarın. Yumurta, tuz ve şekeri 5 dakika çırpın. Sıvıyağ, vanilya, elenmiş un ve kabartma tozunu ilave ederek çırpın. Hamuru yağlayıp unladığınız kek kalıbına aktarın. Erikleri üzerine dizip 180 dereceye ayarlı önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin. File bademle süsleyip servis yapın.
Yarım kg mürdüm eriği
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzeri İçin:
Pudra şekeri
Öncelikle karıştırma kabına yumurtayı ve şekeri alıp, yumurta beyazlaşana kadar mikserle çırpın. Üzerine sıvı yağı ve sütü de ilave ederek çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek çırpın. Kelepçeli yayvan kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Kağıdın yapışması için kenarlarını tereyağı ile yağlayın. Kek hamurunu kalıba boşaltın. Elma dilimi şeklinde doğradığımız mürdüm eriklerini kekin üzerine dizin. Önceden ısıttığımız 175 dereceli fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp, üzerine pudra şekeri serperek dilimleyin.