|
Musakhan |
|
afife teyze
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.07.2016
Mesajlar: 26 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc117986
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2016
1,930 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet bütün tavuk
3 adet pide veya lavaş
1/2 su bardağı toz sumak
1 tatlı kaşığı kimyon
150 gr yağ
1 çay bardağı badem veya çamfıstığı
1 cay kasığı tuz
Tavuğun kanat but göğüs kısımlarını eklem yerlerinden ayırdıktan sonra haşlayın.
Soğanları kuşbaşı doğrayın ve yağda 30 dk.ya yakın kısık ateşte çökünceye kadar yakmadan kavurun. Soğanların çabuk çökmesi için tuzunu ilave edin.
Soğana, 2 kepçe tavuk suyundan dökün, 3 yemek kaşığı sumak ve 1 tatlı kaşığı kimyon ilave edin karıştırın. Tavukları da ilave edin, sumağın tadını alması için kısık ateşte 10dk. pişirin
Tavukları süzüp çıkartın ve bir fırın tepsisine dizin, kalan sumağı üzerine serperek orta ısılı fırında kızartın.
Pideleri ıslatmak için, soğanlı sosa batırıp çıkartınve başka bir fırın tepsisine dizin.
Pidelerin üzerini soğanlı sos ile kaplayın
En üste kızarmış tavukları dizin.
Sıcak fırında 10 dk. tutup çıkartın.
Kavurduğunuz bademleri üzerine serperek servis yapabilirsiniz.
|
Musakhan |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1430 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179568
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2024
137 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
4 adet ince lavaş ekmeği
500 gram kemiksiz tavuk göğsü
2 yemek kaşığı sumak
1 büyük soğan, ince dilimlenmiş
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
1 su bardağı tavuk suyu
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık (isteğe bağlı)
Taze nane ve yoğurt (servis için)
Tavuk göğsünü küçük parçalara ayırın ve tavada zeytinyağı ile kızartın. Tavuklar altın rengine dönene kadar kavurun.
İnce dilimlenmiş soğanları tavuğa ekleyin ve karamelize olana kadar pişirin. Sumak, tarçın, karabiber ve tuzu ekleyin, ardından karışımı iyice harmanlayın.
Lavaş ekmeklerinin üzerine tavuklu karışımı eşit olarak paylaştırın. İsteğe bağlı olarak dolmalık fıstık serpiştirin.
Lavaşları sıkıca sararak rulo haline getirin. Ruloları tavuk suyu ile hafifçe ıslatın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin.
Musakhan'ı sıcak olarak, yanında taze nane yaprakları ve yoğurt ile servis edin.
|
|