Kısa URL: https://ml.md/lc152526
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2020
323 defa indirildi / yazdırıldı
1,5 su bardağı un
1 su bardağı su
1 adet yumurta
1 paket yaş maya
Yarım çay kaşığı tuz
Şerbeti için:
1,5 kilogram şeker
5 su bardağı su
Yarım yemek kaşığı limon suyu
Öncelikle şerbet için şeker ve suyu tencerede karıştırıp kaynatın.
10-15 dakika kadar kaynattığınız tatlıya limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Unu derin bir kaseye alıp ortasını havuz gibi açın.
Açtığınız havuza su, yumurta, maya ve tuzu ekleyip akışkan bir hamur elde edin.
Hamuru üzerini nemli bir bezle örterek mayalanması için 20 dakika kadar bekleyin.
Ardından hamuru geniş tırtıklı uç takılmış sıkma torbasına doldurun.
Kızartma yağını tencereye doldurup hamuru halka biçiminde yağa sıkın.
Tencereyi harlı ocağa alıp hamurları her yanı kızarana kadar hafif hafif karıştırarak kızartın.
Tatlıları kevgirle yağdan alıp şerbete atın.
15 dakika kadar şerbette beklettiğiniz tatlıları süzdürüp servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc119109
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2016
1,211 defa indirildi / yazdırıldı
500 gr un
2 çay kaşığı kuru maya
Yarım litre yağı
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 limon
500 gr unu derin bir kaba alıp içine mayamızıda katıp bir miktar su ekleyip çırpılır (hamurumuzun boza kıvamında olması şarttır) üzerine bir örtü kapatarak yaklaşık 30 dk. beklemeye alınır. Şerbet için, önce su ardından şekeride içine katıp şeker eriyinceye kadar kısık ateşte karıştırılır ardından birkaç damla limon suyunu kaynamaya başlayan şerbetimize ekliyoruz 30 dk kısık ateşte kaynatıp özleşmesini bekliyoruz özleştikten sonra altını kapatıyoruz. Orta boy tavamıza yağımızı ekleyip kaynattıktan sonra krema pompasına koyduğumuz hamurumuzu (iki ucu birleşecek şekilde) daire şeklinde yağın içine bırakıyoruz ortalama 5 7 dk kızarttıktan sonra müşebbeklerimizi çıkarıp şerbetimizin içine bırakıyoruz. Şerbetin içinde 5 dk kadar bırakmak yeterlidir.
Kısa URL: https://ml.md/lc104587
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2015
2,400 defa indirildi / yazdırıldı
Hatay Valiliği
Hatay Mutfak Kültürü ve Yemekleri
Dr. Kadriye ŞAHİN
Un
Su
Maya
Şeker
Limon
Öncelikle şerbet hazırlanır. Akışkan bir yapıya sahip oluncaya kadar kaynatılan şıranın içine ocaktan indirmeye yakın birkaç limon damlatılır ve soğumaya bırakılır. Hamuru sıcak su, un ve içerisine mayada eklenerek yoğrulur. Hamurun mayalanmasıiçin yarım saat kırk beş dakika dinlenmeye bırakılır. Züngülün hamuru diğer hamurlar gibi kalın değil daha akışkan bir yapıya sahiptir. Hamur mayalandıktan sonra züngül kalıbına konulur. İyice kızdırılmış yağ içerine daire şekli verilerek züngül kalıbı ile dökülür. Kızarınca alınır ve şerbetin içerisine atılır. Yeteri kadar şerbetin içinde kaldıktan sonra çıkarılır. Sıcak veya soğuk servis yapılır.