Kısa URL: https://ml.md/lc104233
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2015
1,562 defa indirildi / yazdırıldı
Türk Halk Kültürünü Araştırma ve Tanıtma Vakfı
1 kg. un
1 yumurta
1 kase yoğurt
1 çay bardağı yağ
içi için:
Yarım kg. peynir
2 baş soğan
Maydanoz
Biber
Unun içine yOğurt, yağ, yumurta koyularak hamur yapılır. Peynir, soğan ve maydanoz harç haline getirilir. Hamur açılarak üçgen biçiminde kesilir. içine hazırlanan harçtan koyularak kapatılır. Orta hararetli fırında pişirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc164292
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2022
148 defa indirildi / yazdırıldı
Fatma Arslantaş
Yarım kilo un
1 küp pak maya
Ilık su
Tuz
1 bardak ılık süt
İçi için:
1 top çökelek veya peynir
1 demet maydanoz
Tuz
1 kaşık sıvı yağ
Hamur un, tuz, ılık su ve maya ile yoğurulur daha yumuşak olması isteniyorsa bir bardak süt de konulabilir. Yarım saat kadar mayalanması beklenir.
Mayalandıktan sonra bezilenmeden koparılarak el büyüklüğünde açılır.
Üçgen şeklinde kesilir içine maydanozlu peynir ya da çökelek konulur kenarlardan bastırılarak kapatılır.