Patatesleri haşlayarak ezin içerisine diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın. Yufkayı 4 parmak eninde şeritler haline kesin. Elde ettiğiniz şeritlerin uzun olanlarını 2'ye kesin, yufkanın üç kısmına bir kaşık kadar harç koyduktan sonra üçgen şeklinde olacak şekilde sarın. Açılmaması için uç kısmını küçük bir kaba koyduğum suya batırıp yapıştırdım. Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc88438
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2013
1,833 defa indirildi / yazdırıldı
Hazır yufka alınız. Bu yufkaları 3-4 santim eninde ve 13-15 santim uzunlukta kesiniz. İçine püre haline getirilmiş patatesi koyup, muska şeklinde katlayınız. Uçlarını su ile yapıştırarak bol yağ içinde kızartınız.
Kısa URL: https://ml.md/lc76683
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2012
2,078 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet yufka
2 adet soğan
2 adet patates
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Kimyon
2 çorba kaşığı tereyağı
Soğanı tereyağında kavurun. Patatesi haşlayıp ezin ve soğana ekleyin. Biraz kavurup baharatları ilave edin. Yufkaları düz bir zemine yayıp uzun şeritler halinde kesin. Bir ucuna iç harcından koyup muska şeklinde sarın. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında pişirin.