|
MUSKA BÖREĞİ (sosisli) |
|
kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc75609
Gönderme Tarihi: 09.May.2012
3,190 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
2 yaprak yufka
5 adet sosis
1 adet ufak boy kuru soğan
1/2 çorba kaşığı domates salçası
50 gram margarin
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Karabiber
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Bütün yufkayı sigara böreği sarar gibi saralım. Sonra dört parmak genişliğinde keselim ve açalım.
Elimizde dört parmak genişliğinde, uzun şeritler halinde yufka parçaları olacaktır. Onları bir kenara koyalım.
Sosisleri, ince ince kıyalım.
Rendelediğimiz kuru soğanı, margarin yağının içinde pembeleştirelim
Sosisleri ilave edip, kavuralım.
Sosisler kavrulunca, salçayı ilave edip, biraz daha kavuralım.
Ocaktan indirip, dişe gelecek kadar karabiber serpip, iyice karıştıralım
Yufkaların ucundan üç parmak boşluk bırakıp, 1 tatlı kaşığı sosis ve 1 tatlı kaşığı kaşar peyniri rendesi koyup, yufkaları muska şeklinde katlayıp uçlarını su ile yapıştıralım.
Her bir böreği soğuk su dolu bir kaba sokup, çıkartalım. Suyunu süzüp kızgın sıvıyağda kızartalım.
Sıcak sıcak servis yapalım.
|
Sosisli Muska Böreği |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc96097
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2014
2,283 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
5 adet yufka
500 g sosis
1 çorba kaşığı domates salçası(biber de olabilir)
2 yemek kaşığı sıvı yağ(kavurmak için)
1 bardak kaşar peyniri rendesi
Kekik
Karabiber
Kızartmak için sıvı yağ
5 adet yufkayı üst üste koyup dört parmak genişliğinde kesiniz.
Elimizde dört parmak genişliğinde, uzun şeritler halinde yufka parçalarını bir kenara koyalım.
o Sosisler küçük parçalar halinde doğranır. Sıvı yağda sote edilir. Pişmeye yakın salça eklenir ve biraz daha kavrulur.
Ocaktan indirince karabiber ve kekik serpilip iyice karıştırılır.
Yufkaların ucundan üç parmak boşluk bıraklıp 1 tatlı kaşığı sosis ve 1 tatlı kaşığı kaşar rendesi konularak, yufkaları muska şeklinde katlayınız.
Uçlarını su ile yapıştırılır.
Muska börekleri soğuk su dolu kaba bir daldırılıp çıkarılır. Suyunu süzülür ve kızgın sıvı yağda kızartılarak. Sıcak servis edilir.
|
Sosis Muskası |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc102379
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2014
1,578 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 tane yufka
4 adet sosis
2 Adet soğan
10 adet sivribiber
1 Çorba kaşığı kırmızıbiber
1 Tatlı kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı toz hardal
2 yemek kaşığı margarin
2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
Öncelikle böreğin üzerini hazırlayın. Bunun için soğanı ve sivribiberleri hafif pembeleşene kadar margarinle kavurun. Dilimlediğiniz sosisleri ilave edin. Pişirip, tüm baharatları ekleyin. 10 dakika pişirip soğumaya bırakın. Yufkaları düzgün bir yere açın. 10 cm boyunda uzunlamasına kesin. Hazırladığınız harçtan içine koyup muska şeklinde sarın. Ucunu suyla ıslatıp kapatın. tencereye sıvıyağı koyup kızdırın hazırladığınız muska şeklini kızgın yağda kızartın. sıcak sıcak servis edin.
|
|