|
Muska Böreği (Tavuklu) |
|
Cemile
Super MOD
Kayıt: 10.11.2006
Mesajlar: 123 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc13241
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2007
2,322 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tavuk göğsü + 1 tavuk but
1 kg yufka
1 pırasa
1 küçük kavanoz mantar
2 domates
2-3 diş sarımsak
100 gr kaşar
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
Tavukları çok küçük doğrayıp sarımsakla kavurun.
Pırasayı ve mantarı da doğrayıp tavaya ilave edin, kavrulsun. Domatesleri doğrayıp ekleyerek kavurun. Tuz ve karabiber serpin, kaşarı ekleyip soğutun.
Yufkaları kalın şeritler halinde kesin. Uçlarına malzemeden koyup muska şeklinde sarın, sıvıyağda kızartarak servis yapın.
|
Tavuklu Muska Böreği |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170683
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2023
276 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Yoğurt 1 Su Bardağı
Sofra Tuzu 1 Tutam
Karabiber 1 Tutam
Tereyağı 1 Çorba Kaşığı
Havuç 2 Adet
Patates 1 Adet
Tavuk But 3 Adet
Yumurta 3 Adet
Yufka 4 Yaprak
Pastörize Süt 0.5 Su Bardağı
Sıvı Yağ 1 Çay Bardağı
İç yapmak için tavuk butları bir tencerede haşlayın. Havuç ve patatesleri küp küp doğrayıp onları da ayrı bir tencerede haşlayın. Haşlanan tavukları küçük parçalara ayırıp, havuç, bezelye ile harmanlayıp tuzunu karabiberini katın. Yufkanın sosunu hazırlamak için bir kasede yumurtaları, sütü, yoğurdu ve sıvıyağı iyice karıştırın. Önce bir yufkayı tezgahınıza serip, hazırladığınız sosu her yerine gelecek şekilde sürün, sonra diğer yufkayı da üzerine serip onu da sosladıktan sonra 8 cm aralıklarla uzun uzun şeritler halinde kesin. Uç kısımlarına hazırladığınız harcı koyun. Fındık büyüklüğünde tereyağını da ekleyip çaprazlama muska şeklinde sarın. Hepsini bu şekilde yapıp COOK yağlı pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin ve üzerine kalan sostan sürerek, önceden 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarana kadar, yaklaşık 20 - 25 dakika kadar pişirin.
|
|