|
Muska Böreği |
|
makbule hürgün
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.06.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc117769
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2016
1,182 defa indirildi / yazdırıldı
|
Selda Toycu
6 adet yufka
500 gr beyaz peynir
1 adet yumurta sarısı
½ demet maydanoz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
Maydanozları ince ince kıyalım peyniri çatalla ezip maydanozla buluşturalım. Suyla sıvı yağı karıştırıp kenara alalım. Yufkanın 1 tanesini masaya serelim sıvı karışımdan üzerinin her tarafını fırçayla yağlayalım. Yufkayı 4-5 parmak eninde şeritler halinde keselim, kestiğimiz şeritlerin uç kısmına peynirli içten koyup muska gibi bir sağa bir sola katlayarak şeridi bitirelim. Hafif yağlanmış tepsiye dizelim. diğerlerini de aynı şekilde tamamladıktan sonra bir yumurta sarısının içine biraz sıvı yağ koyup karıştıralım. Karışımı böreklerin üzerine sürüp ısıtılmış 200 dereceye ısıtılmış fırında 25-30 dakika kızarana kadar pişirelim.
|
Muska Börek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177934
Gönderme Tarihi: 27.May.2024
102 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aksam.com.tr
2 adet yufka
1 çorba kasesi kadar rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay bardağı kadar küçük küp doğranmış sucuk
2 büyük boy sosis (dilerseniz ekleyin)
1 adet orta boy çekirdekleri çıkartılmış domates
Yarım kırmızı kapya biber
1 adet küçük yeşil ya da çarliston biber
Yarım çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 tutam tuz
1-2 çorba kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ
Bulamak için;
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı kadar süt
Galeta unu ya da kurutulmuş ekmek
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Öncelikle böreğimizin iç harcını hazırlamak için rendelenmiş kaşar peyniri, minik doğradığımız sucuk, sosis, biber ve çekirdekleri alınmış domatesleri bir kabın içine alalım.
Daha sonra baharatlarını ve yağını ekleyip, karıştıralım.
Yufkamızı düz bir zemine serip, 5'er cm aralıklarla keselim.
Kesmiş olduğumuz yufkaların uç kısımlarına harcımızdan bir miktar koyalım ve sağlı-sollu katlayarak muska şeklinde saralım.
Sardığımız börekleri bir kenara alalım.
Başka çukur bir tabağın içine yumurtayı alıp, çırpalım ve üzerine sütümüzü ekleyelim, tekrar karıştıralım.
Böreklerimizi önce yumurtaya bulayalım daha sonra galeta ununa bulayalım.
Orta ateşte ısıttığımız kızgın yağın içinde böreklerimizi kızarana kadar pişirelim.
Pişen börekleri peçetenin üzerine alıp, yağını aldıralım.
|
|