|
|
Muskatlı Kek |
|
seramik
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.02.2013
Mesajlar: 29 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc87006
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2013
2,816 defa indirildi / yazdırıldı
|
440 g (4 su bardağı) un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
125 g yumuşak margarin
4 yumurta
180 g (1 su bardağı) toz şeker
200 ml (1 su bardağı) süt
1 poşet Dr. Oetker Gerçek Vanilya Parçalı Şekerli Vanilin
1,5 tatlı kaşığı muskat rendesi
1,5 tatlı kaşığı zencefil
100 g (1 su bardağı) iri kırılmış ceviz içi
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Ayrı bir kapta margarin, yumurta, toz şeker, süt, şekerli vanilin, muskat rendesi ve zencefili mikser ile 2-3 dakika çırpın. Un karışımını ilave edip 2 dakika daha çırpın. Cevizi ekleyip kaşık yardımı ile karıştırın. Hamurun 1/3ini, yağladığınız 26 cm çapındaki ortası delik kek kalıbına dökün. Kalan hamura kakaoyu ekleyin ve mikser ile 1 dakika çırpın. Beyaz hamurun üzerine yayın. Çatal yardımı ile alttan üste dogru spiral şekli vererek karıştırın.
Fırından çıkartıp soğutun. Kalıptan çıkartıp üzerine pudra şekeri serpin.
|
Muskatlı Kek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168621
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2022
238 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
3 su bardağı un
0,5 çay bardağı Dr. Oetker Buğday Nişastası
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
125 g yumuşak margarin
1,5 su bardağı toz şeker
4 yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 tatlı kaşığı muskat rendesi
1 tatlı kaşığı zencefil
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
2 yemek kaşığı süt
Üzeri için:
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
Kalıp:
Dilimli derin kek kalıbı (Ø 24 cm)
Kek kalıbını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Margarin ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve 2 dakika çırpın. Çırpmaya devam ederek yumurtaları teker teker ilave edin ve her birini 30 saniye çırpın. Süt, sıvı yağ, şekerli vanilin, muskat rendesi, zencefil ve cevizi ilave edip kısa bir süre çırpın. Elediğiniz un karışımını ilave edin ve mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Hamurun 1/3'ünü kalıba alın ve yayın. Kalan hamura kakao ve sütü ekleyin ve mikser ile 1 dakika çırpın. Beyaz hamurun üzerine yayın. Çatal yardımı ile alttan üste doğru spiral şekli vererek karıştırın. Fırının alttan ikinci rafında pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 50 dakika
Fırından aldığınız keki 15-20 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın.
|
|
Muskatlı Kek Tarifleri Bademli Kek Tarifleri
|
|