Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Balıkesir Yemekleri > Mutancana (Edirne) (3 adet - 28,696 defa bakıldı)

Mutancana (Edirne)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Balıkesir Yemekleri
Bilecik Yemekleri
Bursa Yemekleri
Çanakkale Yemekleri
Edirne Yemekleri
İstanbul Yemekleri
Kırklareli Yemekleri
Kocaeli Yemekleri
Sakarya Yemekleri
Tekirdağ Yemekleri
Yalova Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Mutancana (Edirne)

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc157486
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2021
251 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

600 gram iri doğranmış parça kuzu eti
2 yemek kaşığı tereyağı
15 adet arpacık soğan
Yarım su bardağı kabuksuz badem
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı un
5-6 adet kuru erik
5 adet kuru incir
5 adet kuru kayısı
Yarım çay bardağı kuru üzüm
1 tatlı kaşığı sumak
4-5 dal taze kekik
3 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz

Fırına girebilecek döküm veya kalın tabanlı bir tencerede tereyağını eritin. Eti ekleyip kızarana kadar kavurun. Arpacık soğanları ve bademi ilave ederek 2-3 dakika daha kavurun. Sarımsak ve unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar karıştırın.
Kuru meyveler, sumak, kekik, tuz ve sıcak suyu katıp, karıştırarak ocağı kapatın. Tencerenin kapağı kapalı olarak önceden ısıtılmış 150 derece fırında 1 saat pişirin. Servis tabağına alıp kekikle süsleyerek servis yapın.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 18.10.2022


Mutancana (Edirne)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc140209
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2019
815 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

400 gr kuşbaşı kuzu eti
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı
100 gram arpacık soğan
5 su bardağı sıcak su
1 adet defneyaprağı
1 tatlı kaşığı bat
4 adet kuru erik
2 çor kaşığı sarı kuru üzüm
6 adet kuru kayısı
5 adet kuru incir
2 çorba kaşığı badem içi
Tuz

Zeytinyağı ve tereyağını derin bir tencereye alıp kızdırın. Yemeklik doğranmış soğan ve eti ekleyip pembeleşene kadar kavurun, iyice kavrulduktan sonra sıcak su ve defneyaprağını ilave edip, et yumuşayıp suyunu çekene dek pişirin. Bal, erik ve üzümü ekleyip 5 dakika daha pişirin. Meyveler yumuşadıktan sonra ocaktan alıp 5 dakika dinlendirin ve servis yapın.



Mutancana (Edirne)

sarıtosun
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 21.11.2016
Mesajlar: 25
Şehir: Artvin
Kısa URL: https://ml.md/lc121184
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2016
1,243 defa indirildi / yazdırıldı




İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

½ Kg. kuzu/av geyik eti
2 soğan
1Çorba kaşığı tereyağ
1 küçük salkım kızıl üzüm/veya çekirdekli siyah kuru üzüm
6-7 kayısı kurusu
4-5 kara erik veya erik kurusu
2 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı bal
3 çorba kaşığı öğütülmüş ceviz veya badem

Etler kuşbaşı doğranıp ½ çorba kaşığı yağda hafif kavrulacak, bir çay bardağı kadar su ilave edilip pişirilecek, pişme tamamlanınca tencereden alınıp bal ve ½ çorba tereyağ kızdırılıp etler biraz kızartılıp kepçe kabın içersinden çıkartılacak. İnce kıyılmış soğan, çekirdekleri çıkartılmış üzüm, kabukları soyulmuş kayısı, çekirdekleri çıkartılmış erik, üzüm etlerin piştiği tencereye konularak tuz, sirke ve yarım çay bardağı sıcak su ilavesi ile pişirilecek. Ateşin altı söndürülmeden bir kaç dakika önce etler içine ilave edilip. Ateşin altı söndürülüp 10 dakika dinlenmeye bırakılacak. Yemek tabağına alındıktan sonra üzerine öğütülmüş ceviz veya badem ilave edilecek.

Not: Toprak kapta pişirilmiş anlamına gelen 15-16 yüzyıl, şekerli, meyveli bir saray yemeğidir. Mutancana, 14 Haziran 1469'da II. Mehmed'in yemekleri arasında görüldüğü gibi, 16 yüzyıl saray mönülerinde bir kış yemeği olarak 1539 ziyafet defterinde yer almaktadır.







Mutancana (Edirne) Tarifleri Balıkesir Yemekleri



(3 adet Mutancana (Edirne) 28,696 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort